Grillatut lohikyljykset ja sataykastike
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Grillatut lohikyljykset syntyvät helposti kokonaisesta kirjolohesta. Tarjoa kalan kanssa indonesialaista sataykastiketta, jossa maistuvat maapähkinävoi, inkivääri, lime ja chili. Voit paistaa kyljykset myös pannulla.
| Lohikyljykset | |
|---|---|
| 1 kg | (1–1,5 kg) kirjolohi |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Sataykastike | |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1 1/2 dl | maapähkinävoita, sokeritonta |
| 3 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
- 1.
Valmista sataykastike. Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
- 2.
Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
- 3.
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille.
- 4.
Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.
Grillatut lohikyljykset ja sataykastike
arvosana5/5
45 min (josta 45 min aktiivista)
Grillatut lohikyljykset syntyvät helposti kokonaisesta kirjolohesta. Tarjoa kalan kanssa indonesialaista sataykastiketta, jossa maistuvat maapähkinävoi, inkivääri, lime ja chili. Voit paistaa kyljykset myös pannulla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Lohikyljykset | |
| 1 kg | (1–1,5 kg) kirjolohi |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Sataykastike | |
| 1 kpl | varhaissipuli varsineen |
| 1/2 - 1 kpl | chiliä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 dl | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1 1/2 dl | maapähkinävoita, sokeritonta |
| 3 rkl | limenmehua |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | fariinisokeria |
Valmistus
- 1
Valmista sataykastike. Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl varhaissipuli varsineen 1/2 - 1 kpl chiliä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 1/2 rkl rypsiöljyä 2 dl (1 prk) kookosmaitoa 1 1/2 dl maapähkinävoita, sokeritonta 3 rkl limenmehua 1 rkl soijakastiketta 1 rkl fariinisokeria - 2
Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.
Määrä Ainesosa 1 kg (1–1,5 kg) kirjolohi - 3
Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit valmistaa sataykastikkeen etukäteen, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.
Vinkki: Dippaa jäljelle jääneeseen sataykastikkeeseen kasviksia.
Ravintosisältö
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,4 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
349
Energiaa kcal
1461
Energiaa kj
28,1 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,4 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
20,0 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























