Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut lohikyljykset ja sataykastike

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Grillatut lohikyljykset syntyvät helposti kokonaisesta kirjolohesta. Tarjoa kalan kanssa indonesialaista sataykastiketta, jossa maistuvat maapähkinävoi, inkivääri, lime ja chili. Voit paistaa kyljykset myös pannulla.

Ainekset

Lohikyljykset

1 kg
(1–1,5 kg) kirjolohi
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Sataykastike

1 kpl
varhaissipuli varsineen
1/2 - 1 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
(1 prk) kookosmaitoa
1 1/2 dl
maapähkinävoita, sokeritonta
3 rkl
limenmehua
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
fariinisokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista sataykastike. Huuhtele ja hienonna sipuli varsineen. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota sipuleita, chiliä ja inkivääriä öljyssä pannulla muutama minuutti. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi kastikkeeksi.

1 kpl
varhaissipuli varsineen
1/2 - 1 kpl
chiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1/2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
(1 prk) kookosmaitoa
1 1/2 dl
maapähkinävoita, sokeritonta
3 rkl
limenmehua
1 rkl
soijakastiketta
1 rkl
fariinisokeria
2

Huuhtele kala ja pyyhi pinta talouspaperilla. Poista evät saksilla. Leikkaa pää ja pyrstö pois veitsellä.

1 kg
(1–1,5 kg) kirjolohi
3

Leikkaa kalasta kahdeksan 2–3 cm:ä leveää viipaletta. Ripottele suolaa ja pippuria molemmille puolille.

1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Grillaa lohikyljyksiä noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa sataykastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit valmistaa sataykastikkeen etukäteen, se säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Vinkki: Dippaa jäljelle jääneeseen sataykastikkeeseen kasviksia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
|
Muokattu: 15.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

348

1455

28,1 g

8,5 g

3,1 g

2,9 g

2,5 g

19,9 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli