Vaahdota ensin kerma ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan liikutellen, kunnes ne saavat hieman paahteisen värin. Kaada mantelit pois pannulta, etteivät ne tummu liikaa.
Huuhtele ja puolita nektariinit. Poista kivet. Grillaa nektariineja leikkuupinta alaspäin, grillin kuumuudesta riippuen 5–10 minuuttia.
Tarjoa grillatut nektariinit jälkiruokana tai välipalana kermavaahdon, kinuskikastikkeen ja mantelilastujen kanssa.
Vinkki: Voit grillata samalla ohjeella myös persikoita ja aprikooseja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
305
1274
25,8 g
14,0 g
10,5 g
10,5 g
3,8 g
5,3 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli