Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillatut nektariinit

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paahda mehevät nektariinit grillissä entistäkin mehevimmiksi. Tarjoa grillatut nektariinit kinuskikastikkeen, kermavaahdon ja paahdettujen mantelilastujen kanssa jälkiruokana tai hellepäivän kesäherkkuna.

Ainekset

500 g
(1 rs) nektariineja

Lisäksi

2 dl
(1 prk) vispikermaa
50 g
(1 ps) mantelilastuja
2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota ensin kerma ja pidä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan liikutellen, kunnes ne saavat hieman paahteisen värin. Kaada mantelit pois pannulta, etteivät ne tummu liikaa.

50 g
(1 ps) mantelilastuja
2 dl
(1 prk) vispikermaa
2

Huuhtele ja puolita nektariinit. Poista kivet. Grillaa nektariineja leikkuupinta alaspäin, grillin kuumuudesta riippuen 5–10 minuuttia.

500 g
(1 rs) nektariineja
3

Tarjoa grillatut nektariinit jälkiruokana tai välipalana kermavaahdon, kinuskikastikkeen ja mantelilastujen kanssa.

2 dl
(1 prk) kinuskikastiketta

Vinkki: Voit grillata samalla ohjeella myös persikoita ja aprikooseja.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 12.7.2006
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

305

1274

25,8 g

14,0 g

10,5 g

10,5 g

3,8 g

5,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl (1 prk) kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli