Grillifeta ja kesäkasvikset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Grillifeta ja kesäkasvikset

Grillifeta ja kesäkasvikset

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.

Ainekset

400 g
varhaisperunoita
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
200 g
helmitomaatteja
200 g
fetajuustoa

sipulisalsa

2
kesäsipulia varsineen
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa

lisäksi

varrastikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.

2

Valmista sipulisalsa. Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulisilppu ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.

2
kesäsipulia varsineen
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sitruuna
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
pippurisekoitusta
3 rkl
oliiviöljyä
3

Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.

400 g
varhaisperunoita
1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
helmitomaatteja
4

Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattvartaat, 1–2 minuuttia molemmin puolin.

200 g
fetajuustoa
5

Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.

Vinkki: Valmista vegaaninen versio korvaamalla fetajuusto Kaurapalalla ja hunaja vaahterasiirapilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1538

367

26,8 g

9,5 g

19,8 g

7,0 g

2,0 g

10,8 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli