Grillifeta ja kesäkasvikset - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Grillifeta ja kesäkasvikset

Grillifeta ja kesäkasvikset
Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
varhaisperunoita
1 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
suolaa
200 g
helmitomaatteja
200 g
fetajuustoa

SIPULISALSA

2
kesäsipulia varsineen
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sitruuna
3 rkl
oliiviöljyä
1/2 tl
pippurisekoitusta
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa

LISÄKSI

varrastikkuja

Vinkki: Valmista vegaaninen versio korvaamalla fetajuusto Kaurapalalla ja hunaja vaahterasiirapilla.

Näin teet

1

Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.

2

Valmista sipulisalsa. Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulisilppu ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.

2
kesäsipulia varsineen
1/2
ruukkua timjamia
1 kpl
sitruuna
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
pippurisekoitusta
3 rkl
oliiviöljyä
3

Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.

400 g
varhaisperunoita
1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
200 g
helmitomaatteja
4

Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattvartaat, 1–2 minuuttia molemmin puolin.

200 g
fetajuustoa
5

Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.5.2019
Muokattu: 17.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g79 g
Proteiinia11 g43 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1538 6152
Energiaa kcal367 1469

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua timjamia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja20 g79 g
Proteiinia11 g43 g
Rasvaa27 g107 g
Kuituja2 g8 g
Energiaa kj1538 6152
Energiaa kcal367 1469

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • ruukkua timjamia

Resepti
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.