Grillifeta ja kesäkasvikset
30 min

Nappaa talteen!
Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.
| 400 g | varhaisperunoita |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 200 g | fetajuustoa |
| Sipulisalsa | |
|---|---|
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
- 1.
Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Valmista sipulisalsa. Hienonna sipulit varsineen. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulit ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.
- 3.
Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.
- 4.
Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattivartaita noin 1–2 minuuttia molemmin puolin.
- 5.
Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.
Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | varhaisperunoita |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 200 g | helmitomaatteja |
| 200 g | fetajuustoa |
Sipulisalsa | |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 1/2 | ruukkua timjamia |
| 1 kpl | sitruuna |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 tl | pippurisekoitusta |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| puisia varrastikkuja | |
Valmistus
- 1
Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.
- 2
Valmista sipulisalsa. Hienonna sipulit varsineen. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulit ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.
Määrä Ainesosa 2 kpl kesäsipulia varsineen 1/2 ruukkua timjamia 1 kpl sitruuna 3 rkl oliiviöljyä 1/2 tl pippurisekoitusta 1 rkl juoksevaa hunajaa 1/4 tl suolaa - 3
Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.
Määrä Ainesosa 400 g varhaisperunoita 1/2 tl suolaa 1 rkl oliiviöljyä 200 g helmitomaatteja - 4
Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattivartaita noin 1–2 minuuttia molemmin puolin.
Määrä Ainesosa 200 g fetajuustoa - 5
Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.
Ravintosisältö
367
Energiaa kcal
1538
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
367
Energiaa kcal
1538
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,8 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























