Grillifeta ja kesäkasvikset

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Kesän paras grilliruoka syntyy fetajuustosta, varhaisperunoista ja helmitomaateista. Sekoita kaveriksi raikas salsa makeasta sipulista, timjamista ja sitruunasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gvarhaisperunoita
1 rkloliiviöljyä
1/2 tlsuolaa
200 ghelmitomaatteja
200 gfetajuustoa

Sipulisalsa

2 kplkesäsipulia varsineen
1/2 ruukkua timjamia
1 kplsitruuna
3 rkloliiviöljyä
1/2 tlpippurisekoitusta
1 rkljuoksevaa hunajaa
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

puisia varrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.

  2. 2

    Valmista sipulisalsa. Hienonna sipulit varsineen. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulit ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.

    MääräAinesosa
    2 kplkesäsipulia varsineen
    1/2 ruukkua timjamia
    1 kplsitruuna
    3 rkloliiviöljyä
    1/2 tlpippurisekoitusta
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.

    MääräAinesosa
    400 gvarhaisperunoita
    1/2 tlsuolaa
    1 rkloliiviöljyä
    200 ghelmitomaatteja
  4. 4

    Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattivartaita noin 1–2 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    200 gfetajuustoa
  5. 5

    Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä