Laita puiset varrastikut veteen likoamaan.
Valmista sipulisalsa. Leikkaa sipulit varsineen pieneksi silpuksi. Irrota lehdet timjaminoksista. Purista sitruunan mehu. Sekoita sipulisilppu ja timjaminlehdet öljyyn. Lisää sitruunamehu, pippurisekoitus, hunaja ja suola.
Pese perunat. Leikkaa ne puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon. Kääntele joukkoon öljy ja suola. Pujota tomaatit vartaisiin.
Laita feta öljytyn foliopalan päälle. Grillaa juustoa uuni- tai ulkogrillissä noin 15 minuuttia. Paista samaan aikaan perunaviipaleet grilliparilalla kypsiksi välillä käännellen. Grillaa lopuksi tomaattvartaat, 1–2 minuuttia molemmin puolin.
Lusikoi puolet salsasta kuuman juuston pinnalle ja tarjoa loppu kasvisten kanssa.
Vinkki: Valmista vegaaninen versio korvaamalla fetajuusto Kaurapalalla ja hunaja vaahterasiirapilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
367
1538
26,8 g
9,5 g
19,8 g
7,0 g
2,0 g
10,8 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli