Haudutettu liha-juurespata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Haudutettu liha-juurespata

Haudutettu liha-juurespata

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Aito, maittava lihapata syntyy karjalanpaistista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.

Ainekset

1 1/5 kg
Karjalanpaistilihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
Pala lanttua
1 tl
Suolaa
5 kpl
Maustepippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
Vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

1 1/5 kg
Karjalanpaistilihaa
2

Kuori ja paloittele juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää kiehuvaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 100 asteeseen.

Pala lanttua
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
5 kpl
Maustepippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
Vettä
3

Jatka kypsentämistä n. 6 tuntia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1685

402

33,0 g

13,8 g

0,6 g

0,6 g

0,4 g

26,4 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Pala lanttua,

1 tl Suolaa,

Maustepippuria,

Laakerinlehteä,

Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli