Haudutettu liha-juurespata - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Haudutettu liha-juurespata

Haudutettu liha-juurespata
Annokset
8
Uunin lämpötila
250°C
Aito, maittava lihapata syntyy karjalanpaistista ja juureksista – lisäksi tarvitaan vain vähän vettä ja mausteita. Hauduta liha-juurespata mureaksi ja nauti perunamuusin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 kg
Karjalanpaistilihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
Pala lanttua
1 tl
Suolaa
5 kpl
Maustepippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
Vettä

Näin teet

1

Laita lihat uunipataan tai -vuokaan ja anna niiden ruskistua 250-asteisessa uunissa 30 minuuttia.

1 1/5 kg
Karjalanpaistilihaa
2

Kuori ja paloittele juurekset reiluiksi paloiksi. Ota pata uunista ja lisää joukkoon juurekset ja mausteet. Sekoita ainekset. Lisää kiehuvaa vettä niin, että lihat ja juurekset juuri ja juuri peittyvät. Peitä pata kannella tai foliolla ja alenna uunin lämpö 100 asteeseen.

Pala lanttua
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Iso sipuli
1 tl
Suolaa
5 kpl
Maustepippuria
2 kpl
Laakerinlehteä
Vettä
3

Jatka kypsentämistä n. 6 tuntia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia26 g211 g
Rasvaa33 g264 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj1685 13476
Energiaa kcal402 3219

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pala lanttua

  • 1 tl Suolaa

  • Maustepippuria

  • Laakerinlehteä

  • Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja1 g5 g
Proteiinia26 g211 g
Rasvaa33 g264 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj1685 13476
Energiaa kcal402 3219

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Pala lanttua

  • 1 tl Suolaa

  • Maustepippuria

  • Laakerinlehteä

  • Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.