Havaijilaiset ribsit saavat maukkaan vivahteen ananassalsasta.
Havaijilaiset ribsit saavat maukkaan vivahteen ananassalsasta.
Yhteistyössä

Havaijilaiset ribsit

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täydelliset ribsit eivät aina tarvitse tuntien haudutusta. Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu kastike antaa ihanan vivahteen lihaan. Annoksen kruunaa itse tehty ananassalsa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kgporsaan grillikylkeä
vettä
1 rklkokonaisia mustapippureita
1 rklkokonaisia valkopippureita
3 kpllaakerinlehteä
1 tlsuolaa
1 kplporkkana
2 kplsipulia

Kastike

3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklraastettua inkivääriä
2 dlananasmehua
1/2 dlsoijakastiketta
1 dlketsuppia
2 rklfariinisokeria
1 rklpunaviinietikkaa
4 kplkevätsipulia

Ananassalsa

1 kplkypsä ananas
1 kplpieni punasipuli
2 kpllimettiä
2 kplchilipalkoa
1/2 kplruukku minttua
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Laita grillikyljet isoon kattilaan. Leikkaa tarvittaessa kattilaan sopiviksi, reiluiksi paloiksi. Kaada sen verran vettä, että se peittää lihat juuri ja juuri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kerää vaahto pois pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset. Keitä n. 1 t tai kunnes liha on mureaa. Nosta lihat pois kattilasta. Voit halutessasi siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen vaikkapa keittoon.

    MääräAinesosa
    2 kgporsaan grillikylkeä
    vettä
    1 rklkokonaisia mustapippureita
    1 rklkokonaisia valkopippureita
    3 kpllaakerinlehteä
    1 tlsuolaa
    1 kplporkkana
    2 kplsipulia
  2. 2

    Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijan, ketsupin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman.

    MääräAinesosa
    4 kplkevätsipulia
    1 rklpunaviinietikkaa
    2 rklfariinisokeria
    1 dlketsuppia
    1/2 dlsoijakastiketta
    2 dlananasmehua
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklraastettua inkivääriä
  3. 3

    Sivele kastiketta keitetyille lihoille. Paista grillissä, kunnes liha on rapeaa. Tarjoa lopun kastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja ananassalsan kanssa

  4. 4

    Kuori ja lohko ananas. Grillaa se molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.

    Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua n. 5 min.

    Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 kplruukku minttua
    2 kplchilipalkoa
    2 kpllimettiä
    1 kplpieni punasipuli
    1 kplkypsä ananas

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 3 kpl laakerinlehteä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 2 kpl limettiä, 0.5 kpl ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.5.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä