Havaijilaiset ribsit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Havaijilaiset ribsit saavat maukkaan vivahteen ananassalsasta.

Havaijilaiset ribsit

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Täydelliset ribsit eivät aina tarvitse tuntien haudutusta. Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu kastike antaa ihanan vivahteen lihaan. Annoksen kruunaa itse tehty ananassalsa.

Ainekset

2 kg
porsaan grillikylkeä
Vettä
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 rkl
kokonaisia valkopippureita
3 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1 kpl
porkkana
2 kpl
sipulia

kastike

3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
2 dl
ananasmehua
1/2 dl
soijakastiketta
1 dl
ketsuppia
2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
punaviinietikkaa
4 kpl
kevätsipulia

ananassalsa

1 kpl
kypsä ananas
1 kpl
pieni punasipuli
2 kpl
limettiä
2 kpl
chilipalkoa
1/2
puoli ruukkua minttua
2 rkl
oliiviöljyä

Näin teet

1

Laita grillikyljet isoon kattilaan. Leikkaa tarvittaessa kattilaan sopiviksi, reiluiksi paloiksi. Kaada sen verran vettä, että se peittää lihat juuri ja juuri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kerää vaahto pois pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset. Keitä n. 1 t tai kunnes liha on mureaa. Nosta lihat pois kattilasta. Voit halutessasi siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen vaikkapa keittoon.

2 kg
porsaan grillikylkeä
Vettä
1 rkl
kokonaisia mustapippureita
1 rkl
kokonaisia valkopippureita
3 kpl
laakerinlehteä
1 tl
suolaa
1 kpl
porkkana
2 kpl
sipulia
2

Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijan, ketsupin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman.

4 kpl
kevätsipulia
1 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
fariinisokeria
1 dl
ketsuppia
1/2 dl
soijakastiketta
2 dl
ananasmehua
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
raastettua inkivääriä
3

Sivele kastiketta keitetyille lihoille. Paista grillissä, kunnes liha on rapeaa. Tarjoa lopun kastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja ananassalsan kanssa

4

Kuori ja lohko ananas. Grillaa se molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.

Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua n. 5 min.

Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.

2 rkl
oliiviöljyä
1/2
puoli ruukkua minttua
2 kpl
chilipalkoa
2 kpl
limettiä
1 kpl
pieni punasipuli
1 kpl
kypsä ananas
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.5.2020
Muokattu: 11.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

632

151

4,8 g

0,7 g

22,8 g

20,7 g

2,3 g

2,0 g

3,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kg porsaan grillikylkeä,

Vettä,

3 kpl laakerinlehteä,

1 rkl raastettua inkivääriä,

1 rkl punaviinietikkaa,

4 kpl kevätsipulia,

2 kpl limettiä,

puoli ruukkua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli