Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täydelliset ribsit eivät aina tarvitse tuntien haudutusta. Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu kastike antaa ihanan vivahteen lihaan. Annoksen kruunaa itse tehty ananassalsa.
| 2 kg | porsaan grillikylkeä |
| vettä | |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | sipulia |
| Kastike | |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
| 2 dl | ananasmehua |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 dl | ketsuppia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 4 kpl | kevätsipulia |
| Ananassalsa | |
| 1 kpl | kypsä ananas |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 kpl | limettiä |
| 2 kpl | chilipalkoa |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Laita grillikyljet isoon kattilaan. Leikkaa tarvittaessa kattilaan sopiviksi, reiluiksi paloiksi. Kaada sen verran vettä, että se peittää lihat juuri ja juuri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kerää vaahto pois pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset. Keitä n. 1 t tai kunnes liha on mureaa. Nosta lihat pois kattilasta. Voit halutessasi siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen vaikkapa keittoon.
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijan, ketsupin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman.
Sivele kastiketta keitetyille lihoille. Paista grillissä, kunnes liha on rapeaa. Tarjoa lopun kastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja ananassalsan kanssa
Kuori ja lohko ananas. Grillaa se molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua n. 5 min.
Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Täydelliset ribsit eivät aina tarvitse tuntien haudutusta. Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu kastike antaa ihanan vivahteen lihaan. Annoksen kruunaa itse tehty ananassalsa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan grillikylkeä |
| vettä | |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | sipulia |
Kastike | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
| 2 dl | ananasmehua |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 1 dl | ketsuppia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 4 kpl | kevätsipulia |
Ananassalsa | |
| 1 kpl | kypsä ananas |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 kpl | limettiä |
| 2 kpl | chilipalkoa |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Laita grillikyljet isoon kattilaan. Leikkaa tarvittaessa kattilaan sopiviksi, reiluiksi paloiksi. Kaada sen verran vettä, että se peittää lihat juuri ja juuri. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Kerää vaahto pois pinnalta reikäkauhalla. Lisää mausteet ja kuoritut, paloitellut kasvikset. Keitä n. 1 t tai kunnes liha on mureaa. Nosta lihat pois kattilasta. Voit halutessasi siivilöidä keitinliemen ja käyttää sen vaikkapa keittoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan grillikylkeä |
| vettä | |
| 1 rkl | kokonaisia mustapippureita |
| 1 rkl | kokonaisia valkopippureita |
| 3 kpl | laakerinlehteä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | porkkana |
| 2 kpl | sipulia |
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Laita ne kattilaan mehun, soijan, ketsupin ja etikan kanssa. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna porista n. 5 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu hieman.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kevätsipulia |
| 1 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1/2 dl | soijakastiketta |
| 2 dl | ananasmehua |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | raastettua inkivääriä |
Sivele kastiketta keitetyille lihoille. Paista grillissä, kunnes liha on rapeaa. Tarjoa lopun kastikkeen, hienonnetun kevätsipulin ja ananassalsan kanssa
Kuori ja lohko ananas. Grillaa se molemmilta puolilta muutama minuutti. Kuutioi ananas.
Kuori sipuli ja leikkaa se pienenpieniksi kuutioiksi. Purista limeteistä mehu sipuleille ja lisää suola. Anna maustua n. 5 min.
Viipaloi chilit. Hienonna minttu. Lisää sipuleiden joukkoon ananaksen kanssa. Lisää öljy. Tarjoa grillatun lihan kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 2 kpl | chilipalkoa |
| 2 kpl | limettiä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 kpl | kypsä ananas |
1283
Energiaa kcal
5373
Energiaa kj
107,8 g
Rasvaa
35,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
52,2 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
1283
Energiaa kcal
5373
Energiaa kj
107,8 g
Rasvaa
35,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
23,2 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
52,2 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Vettä, 3 kpl laakerinlehteä, 1 rkl raastettua inkivääriä, 2 kpl limettiä, 0.5 kpl ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli