Hawaijilasagne
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokkaa hawaijipizzan mehevät maut lasagneen. Lisää kinkku ja ananas tomaattisoosiin ja sulata sinihomejuusto valkokastikkeeseen. Tämä lasagne on täydellinen vaihtoehto perjantaipizzalle!
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kinkkusuikaleita |
| 140 g | (1 tlk, 227/140 g) ananaspaloja |
| 800 g | (2 tlk, à 400 g) tomaattimurskaa |
| 70 g | tomaattipyreetä |
| 2 tl | pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 dl | vettä |
| Valkokastike | |
| 2 rkl | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 l | maitoa |
| 150 g | sinihomejuustoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
| Lisäksi | |
| 250 g | (1/2 pkt, noin 12 kpl) lasagnelevyä |
| 1 dl | juustoraastetta |
- 1.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää kinkku ja sekoittele hetki. Valuta ananas kulhon päällä, säästä mehu. Puolita ananaspalat halutessasi ja lisää ne kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, liemikuutio, vesi ja ananasmehu. Anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun teet valkokastikkeen.
- 2.
Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Lisää paloiteltu sinihomejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.
- 3.
Kokoa lasagne. Levitä korkeareunaisen vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kerros kinkkukastiketta. Asettele lasagnelevyjä vieri viereen kastikkeen päälle. Lisää kerros kinkkukastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Tee näin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja juustoraaste.
- 4.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Hawaijilasagne
Kokkaa hawaijipizzan mehevät maut lasagneen. Lisää kinkku ja ananas tomaattisoosiin ja sulata sinihomejuusto valkokastikkeeseen. Tämä lasagne on täydellinen vaihtoehto perjantaipizzalle!
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaattikastike | |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | kinkkusuikaleita |
| 140 g | (1 tlk, 227/140 g) ananaspaloja |
| 800 g | (2 tlk, à 400 g) tomaattimurskaa |
| 70 g | tomaattipyreetä |
| 2 tl | pizzamaustetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | lihaliemikuutio |
| 1 dl | vettä |
Valkokastike | |
| 2 rkl | voita |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 l | maitoa |
| 150 g | sinihomejuustoa |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | jauhettua valkopippuria |
Lisäksi | |
| 250 g | (1/2 pkt, noin 12 kpl) lasagnelevyä |
| 1 dl | juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää kinkku ja sekoittele hetki. Valuta ananas kulhon päällä, säästä mehu. Puolita ananaspalat halutessasi ja lisää ne kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, liemikuutio, vesi ja ananasmehu. Anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun teet valkokastikkeen.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 300 g kinkkusuikaleita 140 g (1 tlk, 227/140 g) ananaspaloja 800 g (2 tlk, à 400 g) tomaattimurskaa 70 g tomaattipyreetä 2 tl pizzamaustetta 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1 dl vettä - 2
Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Lisää paloiteltu sinihomejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 1 dl vehnäjauhoja 1 l maitoa 150 g sinihomejuustoa 1/4 tl jauhettua valkopippuria 3/4 tl suolaa - 3
Kokoa lasagne. Levitä korkeareunaisen vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kerros kinkkukastiketta. Asettele lasagnelevyjä vieri viereen kastikkeen päälle. Lisää kerros kinkkukastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Tee näin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja juustoraaste.
Määrä Ainesosa 250 g (1/2 pkt, noin 12 kpl) lasagnelevyä 1 dl juustoraastetta - 4
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,1 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
22,6 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1851
Energiaa kj
16,3 g
Rasvaa
8,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
48,1 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
22,6 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























