Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää kinkku ja sekoittele hetki. Valuta ananas kulhon päällä, säästä mehu. Puolita ananaspalat halutessasi ja lisää ne kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, liemikuutio, vesi ja ananasmehu. Anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun teet valkokastikkeen.
Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Lisää paloiteltu sinihomejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.
Kokoa lasagne. Levitä korkeareunaisen vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kerros kinkkukastiketta. Asettele lasagnelevyjä vieri viereen kastikkeen päälle. Lisää kerros kinkkukastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Tee näin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja juustoraaste.
Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
215
900
10,1 g
4,7 g
16,3 g
9,3 g
0,9 g
14,0 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl pizzamaustetta,
0,5 tl suolaa,
0,25 tl rouhittua mustapippuria,
1 - 2 dl vettä,
0,75 tl suolaa,
0,25 tl jauhettua valkopippuria,
12 kpl lasagnelevyä,
1 dl juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli