Hawaijilasagne | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Hawaijilasagne

Hawaijilasagne

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Kokkaa hawaijipizzan mehevät maut lasagneen. Lisää kinkku ja ananas tomaattisoosiin ja sulata juusto valkokastikkeeseen. Tämä lasagne on täydellinen vaihtoehto perjantaipizzalle!

Ainekset

tomaattikastike

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
300 g
kinkkusuikaleita
1 kpl
tlk (227/140 g) ananaspaloja
2 kpl
(à 500 g) tomaattimurskaa
1 kpl
(à 70 g) tomaattipyreetä
2 tl
pizzamaustetta
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 kpl
lihaliemikuutio
1 - 2 dl
vettä

valkokastike

2 rkl
voita
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
1 kpl
(170 g) sinihomejuustoa
3/4 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria

lisäksi

12 kpl
lasagnelevyä
1 dl
juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. Lisää kinkku ja sekoittele hetki. Valuta ananas kulhon päällä, säästä mehu. Puolita ananaspalat halutessasi ja lisää ne kattilaan. Lisää tomaattimurska ja -pyree, mausteet, liemikuutio, vesi ja ananasmehu. Anna kiehua hiljalleen sillä aikaa, kun teet valkokastikkeen.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
300 g
kinkkusuikaleita
1 kpl
(à 70 g) tomaattipyreetä
1 kpl
tlk (227/140 g) ananaspaloja
2 kpl
(à 500 g) tomaattimurskaa
1 kpl
lihaliemikuutio
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
pizzamaustetta
1/2 tl
suolaa
1 - 2 dl
vettä
2

Sulata voi kattilassa. Sekoita jauhot voihin ja anna kiehahtaa. Lisää maito pienissä erissä samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti, kunnes kastike sakenee. Lisää paloiteltu sinihomejuusto ja mausteet. Sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeeseen.

2 rkl
voita
1 dl
vehnäjauhoja
1 l
maitoa
1 kpl
(170 g) sinihomejuustoa
1/4 tl
jauhettua valkopippuria
3/4 tl
suolaa
3

Kokoa lasagne. Levitä korkeareunaisen vuoan (noin 20 x 30 cm) pohjalle kerros kinkkukastiketta. Asettele lasagnelevyjä vieri viereen kastikkeen päälle. Lisää kerros kinkkukastiketta ja sen päälle valkokastiketta. Tee näin kaksi seuraavaa kerrosta. Lisää vielä kerros lasagnelevyjä ja levitä päällimmäiseksi valkokastiketta ja juustoraaste.

12 kpl
lasagnelevyä
1 dl
juustoraastetta
4

Kypsennä lasagnea 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä foliolla peitettynä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

900

215

10,1 g

4,7 g

16,3 g

9,3 g

0,9 g

14,0 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl pizzamaustetta,

0,5 tl suolaa,

0,25 tl rouhittua mustapippuria,

1 - 2 dl vettä,

0,75 tl suolaa,

0,25 tl jauhettua valkopippuria,

12 kpl lasagnelevyä,

1 dl juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli