Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hedelmäinen lohisalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta lohifilee inkiväärillä ja makealla chilikastikkeella. Tarjoa lohisalaatti avokadon ja muiden hedelmien kanssa, pirskota päälle limetin mehua. Katso raikkaan ja hedelmäisen salaatin resepti – tällä saat vaihtelua lohiruokiin.

Ainekset

400 g
Lohifileetä
1/2 tl
Suolaa
25 g
Inkivääriä
1 1/2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä

Lisäksi

1 kpl
Päärynä
200 g
Hunajamelonia
1 kpl
Avokado
1 kpl
(80 g) salaattiseosta
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa lohifilee vinottain irti nahasta reilun sentin viipaleiksi. Siirrä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille ja mausta suolalla. Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehua lohiviipaleiden päälle. Sivele lohiviipaleille chilikastiketta. Paahda lohiviipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Ripottele lohiviipaleiden päälle seesaminsiemeniä. Kuori ja paloittele päärynä ja meloni. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi hedelmäliha. Asettele tarjoilulautasille salaattiseosta, hedelmiä ja avokadoa. Lado päälle lohiviipaleet ja pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Mausta kevyesti.

2

Kuori ja raasta inkivääri. Purista raasteesta mehua lohiviipaleiden päälle. Sivele lohiviipaleille chilikastiketta. Paahda lohiviipaleita 250-asteisen uunin grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Ripottele lohiviipaleiden päälle seesaminsiemeniä.

25 g
Inkivääriä
1 1/2 rkl
Makeaa chilikastiketta
1 1/2 rkl
Seesaminsiemeniä
3

Kuori ja paloittele päärynä ja meloni. Halkaise avokado, poista kivi ja lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle. Viipaloi hedelmäliha.

1 kpl
Päärynä
200 g
Hunajamelonia
1 kpl
Avokado
4

Asettele tarjoilulautasille salaattiseosta, hedelmiä ja avokadoa. Lado päälle lohiviipaleet ja pirskota päälle limettimehua ja öljyä. Mausta kevyesti.

1 kpl
(80 g) salaattiseosta
1 kpl
Limetin mehu
1 rkl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

352

1474

23,8 g

4,0 g

10,3 g

10,0 g

5,3 g

21,8 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

25 g Inkivääriä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli