Helppo kesäkurpitsapikkelssi

arvosana5/5

(1)arvio
1 Kappaletta

15 min

Raastetusta kesäkurpitsasta, sipulista ja helposta pikkeliliemestä teet nopeasti herkullisen kurpitsapikkelssin. Mausta makea etikkaliemi suolaripauksella ja sinapinsiemenillä ja keitä kasviksia liemessä 15 minuuttia.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgkesäkurpitsaa
500 gsipulia

Mausteliemi

3 dlvettä
2 dlsokeria
1 dlväkiviinaetikkaa
2 tlsinapinsiemeniä
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsat ja kuori sipulit. Raasta sipulit ja kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    1 kgkesäkurpitsaa
    500 gsipulia
  2. 2

    Mittaa mausteliemen ainekset kattilaan, kuumenna seosta, kunnes sokeri on liuennut.

    MääräAinesosa
    2 dlsokeria
    1 dlväkiviinaetikkaa
    3 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    2 tlsinapinsiemeniä
  3. 3

    Lisää kesäkurpitsa-sipuliraaste liemeen ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 15 minuuttia.

  4. 4

    Säilö pikkelssi puhtaisiin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje purkit ja säilytä kylmässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl sinapinsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
30.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä