Herkkusieni-sitruunapasta

Arvostele resepti
2 Annosta

20 min

Helppo ja herkullinen herkkusieni-sitruunapasta sopii kasvisruokavalioonkin. Sitruuna ja tuore persilja raikastavat reseptin pastan. Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 gnauhapastaa
200 gtuoreita herkkusieniä
1 kplvalkosipulinkynsi
20 gvoita
1 rkloliiviöljyä
1/2 kplsitruuna
1/2 dlpersiljaa
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1/2 dlpastan keitinlientä

Valmistus

  1. 1

    Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna valkosipuli. Purista sitruunasta mehu. Hienonna persilja.

    MääräAinesosa
    200 gtuoreita herkkusieniä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplsitruuna
    1/2 dlpersiljaa
  2. 2

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sienet kauniin ruskeiksi. Lisää voi, sitruunanmehu ja persilja. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä
    20 gvoita
    1/2 tlsuolaa
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, säästä vähän keitinlientä. Kaada pasta pannulle, lisää keitinlientä ja sekoita.

    MääräAinesosa
    200 gnauhapastaa
    1/2 dlpastan keitinlientä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl Persiljaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä