Herkkusieni-sitruunapasta | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Herkkusieni-sitruunapasta -resepti

Herkkusieni-sitruunapasta

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Helppo ja herkullinen herkkusieni-sitruunapasta sopii kasvisruokavalioonkin. Sitruuna ja tuore persilja raikastavat reseptin pastan. Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.

Ainekset

200 g
Nauhapastaa
200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
20 g
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Sitruunanmehu
1/2 dl
Persiljasilppua
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Pastan keitinlientä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista sienet kauniin ruskeiksi. Lisää voi, sitruunanmehu ja persiljasilppu. Mausta suolalla ja pippurilla.

200 g
Tuoreita herkkusieniä
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
20 g
Voita
1/2 kpl
Sitruunanmehu
1/2 dl
Persiljasilppua
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta, säästä vähän keitinlientä. Kaada pasta pannulle, lisää keitinlientä ja sekoita. Tarjoa heti vihreän salaatin kanssa.

200 g
Nauhapastaa
1/2 dl
Pastan keitinlientä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1987

474

16,0 g

6,5 g

67,0 g

0,5 g

5,0 g

12,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Sitruunanmehu,

0,5 dl Persiljasilppua,

0,5 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Pastan keitinlientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli