Italialaiset kampasimpukat
Italialaiset kampasimpukat
Yhteistyössä

Italialaiset kampasimpukat

Arvostele resepti
12 Palaa

30 min (josta 15 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvat italialaiset kampasimpukat maistuvat täydellisiltä! Marinoi simpukat oliiviöljyssä ja sitruunassa, kääräise ilmakuivattuun kinkkuun ja paista pinta rapeaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
12 kplkampasimpukkaa
1 kpl sitruuna
2 rkloliiviöljyä
80 g(6 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
1 rkllehtipersiljaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 rkl ja purista mehua 2 rkl.

    MääräAinesosa
    1 kpl sitruuna
  2. 2

    Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään. Laita kampasimpukat maustumaan seokseen 10 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    2 rkloliiviöljyä
    12 kplkampasimpukkaa
  3. 3

    Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin puoliksi. Kääräise kampasimpukat kinkkuviipaleisiin.

    MääräAinesosa
    80 g(6 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua
  4. 4

    Paista paistinpannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Voit myös paistaa kampasimpukat 215-asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia, kunnes kinkku on rapeutunut. Viimeistele simpukat pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
    1 rkllehtipersiljaa

Voit halutessasi tarjota kampasimukat alkupalana tai tarjota pääruokana salaatin tai risoton kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.6.2020
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä