Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvat italialaiset kampasimpukat maistuvat täydellisiltä! Marinoi simpukat oliiviöljyssä ja sitruunassa, kääräise ilmakuivattuun kinkkuun ja paista pinta rapeaksi.
| 12 kpl | kampasimpukkaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 80 g | (6 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua |
| 1 rkl | lehtipersiljaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 rkl ja purista mehua 2 rkl.
Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään. Laita kampasimpukat maustumaan seokseen 10 minuutiksi.
Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin puoliksi. Kääräise kampasimpukat kinkkuviipaleisiin.
Paista paistinpannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Voit myös paistaa kampasimpukat 215-asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia, kunnes kinkku on rapeutunut. Viimeistele simpukat pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvat italialaiset kampasimpukat maistuvat täydellisiltä! Marinoi simpukat oliiviöljyssä ja sitruunassa, kääräise ilmakuivattuun kinkkuun ja paista pinta rapeaksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 12 kpl | kampasimpukkaa |
| 1 kpl | sitruuna |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 80 g | (6 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua |
| 1 rkl | lehtipersiljaa |
| ripaus mustapippuria rouhittuna |
Pese sitruuna. Raasta kuorta 1 rkl ja purista mehua 2 rkl.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
Sekoita öljy ja sitruunanmehu keskenään. Laita kampasimpukat maustumaan seokseen 10 minuutiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 12 kpl | kampasimpukkaa |
Leikkaa kinkkuviipaleet pitkittäin puoliksi. Kääräise kampasimpukat kinkkuviipaleisiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 80 g | (6 viipaletta) ilmakuivattua kinkkua |
Paista paistinpannulla öljyssä noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Voit myös paistaa kampasimpukat 215-asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia, kunnes kinkku on rapeutunut. Viimeistele simpukat pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja hienonnetulla lehtipersiljalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
| 1 rkl | lehtipersiljaa |
Voit halutessasi tarjota kampasimukat alkupalana tai tarjota pääruokana salaatin tai risoton kanssa.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.