Italialaiset kampasimpukat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Italialaiset kampasimpukat

Italialaiset kampasimpukat

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Palaa
Fork and knife
4 Palaa
Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva alkuruoka maistuu täydelliseltä! Voit halutessasi lisätä siihen salaattipinaattia, paistettua parsaa tai muita kasviksia.

Ainekset

12 kpl
kampasimpukkaa
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
6
viipaletta pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
1 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Sekoita öljy ja mehu keskenään. Laita kampasimpukat maustumaan seokseen 10 minuutiksi.

2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua
12 kpl
kampasimpukkaa
2

Leikkaa pekonit pitkittäin puoliksi. Kääräise kampasimpukat pekoniin.

6
viipaletta pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
3

Paista grillin parilatasolla tai paistinpannulla öljyssä n.3 minuuttia molemmilta puolilta. Voit myös paistaa kampasimpukat 215-asteisessa uunissa, n. 15 minuuttia, kunnes pekoni on kypsää. Viimeistele pippurilla, sitruunan kuoriraasteella ja yrteillä.

muutama kierros mustapippuria myllystä
1 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
1 rkl
raastettua sitruunankuorta

Vain muutamasta raaka-aineesta valmistuva alkuruoka maistuu täydelliseltä! Voit halutessasi lisätä siihen salaattipinaattia, paistettua parsaa tai muita kasviksia. Tai jäikö edelliseltä aterialta jäi keitettyä uuden sadon perunaa? Grillaa ne tämän ruoan kyytipojaksi.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 11.6.2019
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.