Itse tehdyt ruiskalapuikot ja appelsiinitartar | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Itse tehdyt ruiskalapuikot ja appelsiinitartar
Play

Itse tehdyt ruiskalapuikot ja appelsiinitartar

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rapeat, koko perheelle maistuvat kalapuikot saavat rukiisen kuoren hapankorpuista. Sekoita puikkojen seuraksi kermaviilistä helppo ja kevyt tartarkastike, jota maustaa pirteä appelsiini.

Ainekset

600 g
turskafileetä (nahatonta)
100 g
(11 kpl) hapankorppuja
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
kananmunaa

paistamiseen

4 rkl
rypsiöljyä

appelsiinitartarkastike

1 kpl
appelsiini
200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
1/2 dl
sinappikurkkusalaattia
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja puolita appelsiini. Purista toisen puolikkaan mehu. Leikkaa toinen puolikas terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot. Sekoita kermaviilin joukkoon appelsiinimehu- ja palat, kurkkusalaatti sekä pippuri. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.

200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
ripaus mustapippuria rouhittuna
1/2 dl
sinappikurkkusalaattia
1 kpl
appelsiini
2

Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella. Kaada murut lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat toiselle syvälle lautaselle ja vatkaa munien rakenne rikki.

100 g
(11 kpl) hapankorppuja
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
2 kpl
kananmunaa
3

Poista turskafileistä mahdolliset ruodot. Halkaise fileet pituussuunnassa ja tarvittaessa puolita pitkät fileet. Leivitä kalapalat kastamalla ne ensin munassa ja sitten hapankorppumuruissa.

600 g
turskafileetä (nahatonta)
4

Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kalapuikkoja kahdessa erässä 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kala on kypsää. Tarjoa kalapuikot appelsiinitartarkastikkeen ja perunasoseen kanssa.

4 rkl
rypsiöljyä

Vinkki: Voit myös valmistaa kalapuikot lohesta tai siiasta sekä pakastealtaan turska- tai seitifileistä.

Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.12.2020
Muokattu: 22.1.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1849

442

20,8 g

3,8 g

26,8 g

10,8 g

5,0 g

34,0 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli