Huuhtele ja puolita appelsiini. Purista toisen puolikkaan mehu. Leikkaa toinen puolikas terävällä veitsellä hedelmälihaa pitkin kalvottomaksi. Leikkaa lohkot irti yksi kerrallaan kalvoja pitkin. Paloittele lohkot. Sekoita kermaviilin joukkoon appelsiinimehu- ja palat, kurkkusalaatti sekä pippuri. Siirrä kastike jääkaappiin maustumaan.
Hienonna hapankorput monitoimikoneessa tai paksussa muovipussissa kaulimella. Kaada murut lautaselle ja mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat toiselle syvälle lautaselle ja vatkaa munien rakenne rikki.
Poista turskafileistä mahdolliset ruodot. Halkaise fileet pituussuunnassa ja tarvittaessa puolita pitkät fileet. Leivitä kalapalat kastamalla ne ensin munassa ja sitten hapankorppumuruissa.
Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla. Paista kalapuikkoja kahdessa erässä 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin ruskea ja kala on kypsää. Tarjoa kalapuikot appelsiinitartarkastikkeen ja perunasoseen kanssa.
Vinkki: Voit myös valmistaa kalapuikot lohesta tai siiasta sekä pakastealtaan turska- tai seitifileistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
442
1849
20,8 g
3,8 g
26,8 g
10,8 g
5,0 g
34,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli