Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.
| 2 kg | porsaan ribsejä |
| Kuivamausteseos | |
|---|---|
| 3/4 dl | tummaa ruokosokeria |
| 4 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 rkl | valkosipulijauhetta |
| 1 rkl | kuivattua inkivääriä |
| 2 tl | kuivattuja chilihiutaleita |
| 1 tl | appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori) |
| 1 tl | mustapippuria |
| Japanilainen bbq-kastike | |
| 2 dl | vähäsuolaista soijakastiketta |
| 1 1/5 dl | tummaa ruokosokeria |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1/2 dl | mirin-kastiketta |
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| pieni pala inkivääriä | |
| Varhaiskaalisalaatti | |
| 1 kpl | varhaiskaali (keskikokoinen) |
| 5 kpl | nippusipulia |
| pieni pala inkivääriä | |
| mirin-kastiketta | |
| riisiviinietikkaa | |
| suolaa | |
| furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ) | |
Poista ribsien takapuolella kulkeva kalvo veistä apuna käyttäen.
Kuivamausteseos
Sekoita kaikki mausteet sokerin ja suolan kanssa.
Levitä seos ribsien pintaan ja anna maustua 2–3 tuntia.
Kypsennä ribsejä uunissa folioon käärittynä noin 2–2,5 tuntia 120°C asteessa. Anna lihan tekeytyä 30 minuuttia ennen grillaamista.
Japanilainen bbq-kastike
Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi valkosipuli, inkivääri ja seesamiöljy. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.
Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Anna seoksen kypsyä vielä hetken. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Valele ribsejä molemmin puolin kastikkeella grillatessa, kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut.
Varhaiskaalisalaatti
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös sipuli erittäin ohueksi (mandoliini-vihannesleikkuri on hyvä apu).
Raasta joukkoon inkivääri ja mausta mirinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa. Tarjoiltaessa koristele furikakella.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan ribsejä |
Kuivamausteseos | |
| 3/4 dl | tummaa ruokosokeria |
| 4 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 rkl | valkosipulijauhetta |
| 1 rkl | kuivattua inkivääriä |
| 2 tl | kuivattuja chilihiutaleita |
| 1 tl | appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori) |
| 1 tl | mustapippuria |
Japanilainen bbq-kastike | |
| 2 dl | vähäsuolaista soijakastiketta |
| 1 1/5 dl | tummaa ruokosokeria |
| 1 dl | ketsuppia |
| 1/2 dl | mirin-kastiketta |
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| pieni pala inkivääriä | |
Varhaiskaalisalaatti | |
| 1 kpl | varhaiskaali (keskikokoinen) |
| 5 kpl | nippusipulia |
| pieni pala inkivääriä | |
| mirin-kastiketta | |
| riisiviinietikkaa | |
| suolaa | |
| furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ) | |
Poista ribsien takapuolella kulkeva kalvo veistä apuna käyttäen.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kg | porsaan ribsejä |
Kuivamausteseos
Sekoita kaikki mausteet sokerin ja suolan kanssa.
Levitä seos ribsien pintaan ja anna maustua 2–3 tuntia.
Kypsennä ribsejä uunissa folioon käärittynä noin 2–2,5 tuntia 120°C asteessa. Anna lihan tekeytyä 30 minuuttia ennen grillaamista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3/4 dl | tummaa ruokosokeria |
| 4 tl | hienoa merisuolaa |
| 1 rkl | valkosipulijauhetta |
| 1 rkl | kuivattua inkivääriä |
| 2 tl | kuivattuja chilihiutaleita |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori) |
Japanilainen bbq-kastike
Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi valkosipuli, inkivääri ja seesamiöljy. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.
Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Anna seoksen kypsyä vielä hetken. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Valele ribsejä molemmin puolin kastikkeella grillatessa, kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | vähäsuolaista soijakastiketta |
| 1 1/5 dl | tummaa ruokosokeria |
| 1/2 dl | mirin-kastiketta |
| 1/2 dl | riisiviinietikkaa |
| 1 dl | ketsuppia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| pieni pala inkivääriä |
Varhaiskaalisalaatti
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös sipuli erittäin ohueksi (mandoliini-vihannesleikkuri on hyvä apu).
Raasta joukkoon inkivääri ja mausta mirinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa. Tarjoiltaessa koristele furikakella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | varhaiskaali (keskikokoinen) |
| 5 kpl | nippusipulia |
| pieni pala inkivääriä | |
| mirin-kastiketta | |
| riisiviinietikkaa | |
| suolaa | |
| furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ) |
Viimeistele ribsit hakatuilla sipulinvarsilla, sesaminsiemenillä ja raastetulla appelsiininkuorella. Voit lisätä myös hienonnettua tuoretta chiliä.
1483
Energiaa kcal
6207
Energiaa kj
86,3 g
Rasvaa
28,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
71,5 g
Hiilihydraatteja
64,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
101,5 g
Proteiinia
17,3 g
Suolaa
1483
Energiaa kcal
6207
Energiaa kj
86,3 g
Rasvaa
28,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
71,5 g
Hiilihydraatteja
64,8 g
Sokereita
6,3 g
Kuituja
101,5 g
Proteiinia
17,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl valkosipulijauhetta, 1 rkl kuivattua inkivääriä, 2 tl kuivattuja chilihiutaleita, 1 tl appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori), Pieni pala inkivääriä, Pieni pala inkivääriä, Mirin-kastiketta, Riisiviinietikkaa, Suolaa, Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli