Japanilaiset ribsit ja varhaiskaalisalaatti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.

Japanilaiset ribsit ja varhaiskaalisalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.

Ainekset

2 kg
porsaan ribsejä

kuivamausteseos

3/4 dl tummaa ruokosokeria
4 tl
hienoa merisuolaa
1 rkl
valkosipulijauhetta
1 rkl
kuivattua inkivääriä
2 tl
kuivattuja chilihiutaleita
1 tl
appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori)
1 tl
mustapippuria

japanilainen bbq-kastike

2 dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 1/5 dl
tummaa ruokosokeria
1 dl
ketsuppia
1/2 dl
mirin-kastiketta
1/2 dl
riisiviinietikkaa
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
Pieni pala inkivääriä

varhaiskaalisalaatti

1 kpl
varhaiskaali (keskikokoinen)
1
nippu sipulia
Pieni pala inkivääriä
Mirin-kastiketta
Riisiviinietikkaa
Suolaa
Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä )

Valmistus

1

Poista ribsien takapuolella kulkeva kalvo veistä apuna käyttäen.

2 kg
porsaan ribsejä
2

Kuivamausteseos

Sekoita kaikki mausteet sokerin ja suolan kanssa.

Levitä seos ribsien pintaan ja anna maustua 2–3 tuntia.

Kypsennä ribsejä uunissa folioon käärittynä noin 2–2,5 tuntia 120°C asteessa. Anna lihan tekeytyä 30 minuuttia ennen grillaamista.

3/4 dl tummaa ruokosokeria
4 tl
hienoa merisuolaa
1 rkl
valkosipulijauhetta
1 rkl
kuivattua inkivääriä
2 tl
kuivattuja chilihiutaleita
1 tl
mustapippuria
1 tl
appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori)
3

Japanilainen bbq-kastike

Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi valkosipuli, inkivääri ja seesamiöljy. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.

Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Anna seoksen kypsyä vielä hetken. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen kastikkeeseen.

Valele ribsejä molemmin puolin kastikkeella grillatessa, kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut.

2 dl
vähäsuolaista soijakastiketta
1 1/5 dl
tummaa ruokosokeria
1/2 dl
mirin-kastiketta
1/2 dl
riisiviinietikkaa
1 dl
ketsuppia
2 kpl
valkosipulin kynttä
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
Pieni pala inkivääriä
4

Varhaiskaalisalaatti

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös sipuli erittäin ohueksi (mandoliini-vihannesleikkuri on hyvä apu).

Raasta joukkoon inkivääri ja mausta mirinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa. Tarjoiltaessa koristele furikakella.

1 kpl
varhaiskaali (keskikokoinen)
1
nippu sipulia
Pieni pala inkivääriä
Mirin-kastiketta
Riisiviinietikkaa
Suolaa
Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä )

Viimeistele ribsit hakatuilla sipulinvarsilla, sesaminsiemenillä ja raastetulla appelsiininkuorella. Voit lisätä myös hienonnettua tuoretta chiliä.

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 11.6.2020
Muokattu: 11.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

266

64

11,5 g

7,5 g

0,3 g

3,5 g

16,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kg porsaan ribsejä,

3/4 dl tummaa ruokosokeria,

1 rkl valkosipulijauhetta,

1 rkl kuivattua inkivääriä,

2 tl kuivattuja chilihiutaleita,

1 tl appelsiininkuorta (n, ½ appelsiinin kuori),

1 tl mustapippuria,

1,2 dl tummaa ruokosokeria,

0,5 dl mirin-kastiketta,

0,5 dl riisiviinietikkaa,

2 kpl valkosipulin kynttä,

2 rkl paahdettua seesamiöljyä,

Pieni pala inkivääriä,

1 kpl varhaiskaali (keskikokoinen),

nippu sipulia,

Pieni pala inkivääriä,

Mirin-kastiketta,

Riisiviinietikkaa,

Suolaa,

Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli