Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.
Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.
Yhteistyössä

Japanilaiset ribsit ja varhaiskaalisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Japanilaiset hapokkaan makeat maut sopivat loistavasti porsaan ribsien rasvaisuuden kanssa ja raikas japanilaistyylinen salaatti täydentää yhdistelmän.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kgporsaan ribsejä

Kuivamausteseos

3/4 dltummaa ruokosokeria
4 tlhienoa merisuolaa
1 rklvalkosipulijauhetta
1 rklkuivattua inkivääriä
2 tlkuivattuja chilihiutaleita
1 tlappelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori)
1 tlmustapippuria

Japanilainen bbq-kastike

2 dlvähäsuolaista soijakastiketta
1 1/5 dltummaa ruokosokeria
1 dlketsuppia
1/2 dlmirin-kastiketta
1/2 dlriisiviinietikkaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklpaahdettua seesamiöljyä
pieni pala inkivääriä

Varhaiskaalisalaatti

1 kplvarhaiskaali (keskikokoinen)
5 kplnippusipulia
pieni pala inkivääriä
mirin-kastiketta
riisiviinietikkaa
suolaa
furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä )

Valmistus (Uuni 120°C)

  1. 1

    Poista ribsien takapuolella kulkeva kalvo veistä apuna käyttäen.

    MääräAinesosa
    2 kgporsaan ribsejä
  2. 2

    Kuivamausteseos

    Sekoita kaikki mausteet sokerin ja suolan kanssa.

    Levitä seos ribsien pintaan ja anna maustua 2–3 tuntia.

    Kypsennä ribsejä uunissa folioon käärittynä noin 2–2,5 tuntia 120°C asteessa. Anna lihan tekeytyä 30 minuuttia ennen grillaamista.

    MääräAinesosa
    3/4 dltummaa ruokosokeria
    4 tlhienoa merisuolaa
    1 rklvalkosipulijauhetta
    1 rklkuivattua inkivääriä
    2 tlkuivattuja chilihiutaleita
    1 tlmustapippuria
    1 tlappelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori)
  3. 3

    Japanilainen bbq-kastike

    Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi valkosipuli, inkivääri ja seesamiöljy. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.

    Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Anna seoksen kypsyä vielä hetken. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen kastikkeeseen.

    Valele ribsejä molemmin puolin kastikkeella grillatessa, kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut.

    MääräAinesosa
    2 dlvähäsuolaista soijakastiketta
    1 1/5 dltummaa ruokosokeria
    1/2 dlmirin-kastiketta
    1/2 dlriisiviinietikkaa
    1 dlketsuppia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklpaahdettua seesamiöljyä
    pieni pala inkivääriä
  4. 4

    Varhaiskaalisalaatti

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös sipuli erittäin ohueksi (mandoliini-vihannesleikkuri on hyvä apu).

    Raasta joukkoon inkivääri ja mausta mirinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa. Tarjoiltaessa koristele furikakella.

    MääräAinesosa
    1 kplvarhaiskaali (keskikokoinen)
    5 kplnippusipulia
    pieni pala inkivääriä
    mirin-kastiketta
    riisiviinietikkaa
    suolaa
    furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä )

Viimeistele ribsit hakatuilla sipulinvarsilla, sesaminsiemenillä ja raastetulla appelsiininkuorella. Voit lisätä myös hienonnettua tuoretta chiliä.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl valkosipulijauhetta, 1 rkl kuivattua inkivääriä, 2 tl kuivattuja chilihiutaleita, 1 tl appelsiininkuorta (n. ½ appelsiinin kuori), Pieni pala inkivääriä, Pieni pala inkivääriä, Mirin-kastiketta, Riisiviinietikkaa, Suolaa, Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Eero Vottonen
Kuvat:
Food Market Herkku
11.6.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä