Poista ribsien takapuolella kulkeva kalvo veistä apuna käyttäen.
Kuivamausteseos
Sekoita kaikki mausteet sokerin ja suolan kanssa.
Levitä seos ribsien pintaan ja anna maustua 2–3 tuntia.
Kypsennä ribsejä uunissa folioon käärittynä noin 2–2,5 tuntia 120°C asteessa. Anna lihan tekeytyä 30 minuuttia ennen grillaamista.
Japanilainen bbq-kastike
Mittaa kaikki ainekset kattilaan paitsi valkosipuli, inkivääri ja seesamiöljy. Anna kiehahtaa miedolla lämmöllä.
Raasta joukkoon inkivääri ja valkosipulinkynnet. Anna seoksen kypsyä vielä hetken. Lisää seesamiöljy jäähtyneeseen kastikkeeseen.
Valele ribsejä molemmin puolin kastikkeella grillatessa, kunnes pinta on kunnolla karamellisoitunut.
Varhaiskaalisalaatti
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa myös sipuli erittäin ohueksi (mandoliini-vihannesleikkuri on hyvä apu).
Raasta joukkoon inkivääri ja mausta mirinillä, riisiviinietikalla ja suolalla. Anna salaatin tekeytyä puoli tuntia jääkaapissa. Tarjoiltaessa koristele furikakella.
Viimeistele ribsit hakatuilla sipulinvarsilla, sesaminsiemenillä ja raastetulla appelsiininkuorella. Voit lisätä myös hienonnettua tuoretta chiliä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
266
64
—
—
11,5 g
7,5 g
0,3 g
3,5 g
16,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kg porsaan ribsejä,
3/4 dl tummaa ruokosokeria,
1 rkl valkosipulijauhetta,
1 rkl kuivattua inkivääriä,
2 tl kuivattuja chilihiutaleita,
1 tl appelsiininkuorta (n, ½ appelsiinin kuori),
1 tl mustapippuria,
1,2 dl tummaa ruokosokeria,
0,5 dl mirin-kastiketta,
0,5 dl riisiviinietikkaa,
2 kpl valkosipulin kynttä,
2 rkl paahdettua seesamiöljyä,
Pieni pala inkivääriä,
1 kpl varhaiskaali (keskikokoinen),
nippu sipulia,
Pieni pala inkivääriä,
Mirin-kastiketta,
Riisiviinietikkaa,
Suolaa,
Furikake-mausteseosta (norilevää ja sesaminsiemeniä ).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli