Jauhelihakastike

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

30 min

Kiehauta täksi illaksi koko perheen suosikkiruoka, perinteinen jauhelihakastike! Saat kastikkeeseen lisää mehevää makua, kun raastat mukaan palan maukasta palsternakkaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
100 gpalsternakkaa
1 kplpieni sipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
400 g(1 pkt) jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1 1/2 rklvehnäjauhoja
4 dlvettä
2 rklsoijakastiketta
2 rkltomaattipyreetä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 rklruohosipulia hienonnettuna

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää öljy, palsternakkaraaste ja sipulit. Jatka ruskistamista, kunnes palsternakka on pehmentynyt ja sipulit ovat kuullottuneet.

    MääräAinesosa
    100 gpalsternakkaa
    1 kplpieni sipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    400 g(1 pkt) jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Sekoita jauhot jauhelihaseokseen. Lisää vesi, soijakastike, tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklvehnäjauhoja
    4 dlvettä
    2 rklsoijakastiketta
    2 rkltomaattipyreetä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Viimeistele kastike hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä