Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Jauhelihakastike

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kiehauta täksi illaksi koko perheen suosikkiruoka, perinteinen jauhelihakastike! Saat kastikkeeseen lisää mehevää makua, kun raastat mukaan palan maukasta palsternakkaa.

Ainekset

100 g
palsternakkaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Lisäksi

2 rkl
ruoho- tai kesäsipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja raasta palsternakka hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla. Lisää öljy, palsternakkaraaste ja sipulit. Jatka ruskistamista, kunnes palsternakka on laiskistunut ja sipulit ovat kuullottuneet.

100 g
palsternakkaa
1 kpl
Pieni sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
400 g
(1 pkt) jauhelihaa
1 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita jauhot joukkoon. Lisää vesi, soijakastike, tomaattipyree ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.

1 1/2 rkl
Vehnäjauhoja
4 dl
Vettä
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Tomaattipyreetä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Viimeistele kastike hienonnetulla ruoho- tai kevätsipulilla ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

2 rkl
ruoho- tai kesäsipulia hienonnettuna
Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

294

1230

20,5 g

7,8 g

6,3 g

2,0 g

1,8 g

20,3 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli