Jauhelihalla täytetyt tortillat

arvosana4/5

(1)arvio
8 Kappaletta

15 min

Tacokastikkeella maustetulla jauhelihalla täytetyt tortillat toimivat aina! Säädä texmex-herkun tulisuutta valitsemalla tacokastike mietona, tulisena tai mediumina.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
1 kplchili
400 gjauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
230 g(1 prk) tacokastiketta
1 dlvettä

Lisäksi

200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
1 kplpunasipuli
1 kpl(ruukku) salaattia
320 g(8 kpl) tortillalettuja
75 g(0,5 ps) cheddarjuustoraastetta
60 g(0,5 prk) jalapenoviipaleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Hienonna chili. Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää sipuli, valkosipuli ja chili pannulle ja paista 1–2 minuuttia, kunnes sipuli on ruskistunut. Lisää tacokastike ja vesi, sekoita ja kiehauta.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsipuli
    1 kplchili
    400 gjauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    230 g(1 prk) tacokastiketta
    1 dlvettä
  2. 2

    Pilko tomaatit. Kuori ja hienonna punasipuli. Irrota salaatinlehdet, huuhtele ja kuivaa ne. Lusikoi jauhelihakastiketta tortillan täytteeksi. Lisää salaattia, tomaattia ja punasipulia, juustoraastetta ja muutama jalapenoviipale. Kääräise tortillalettu täytteiden ympärille.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    1 kplpunasipuli
    1 kpl(ruukku) salaattia
    320 g(8 kpl) tortillalettuja
    75 g(0,5 ps) cheddarjuustoraastetta
    60 g(0,5 prk) jalapenoviipaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä