Jouluinen salaatti

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Raikkaat appelsiinit ja mehevät taatelit tekevät rapeasta salaatista kerralla jouluisen. Kokoa juhlapöytään upea alkusalaatti, jossa hedelmien lisäksi maistuvat pähkinät ja siirapilla makeutettu jogurttikastike.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplruukku jääsalaattia
1 kplruukku rucolaa
4 kplappelsiinia
2 dlhasselpähkinöitä
200 g(1 ps) kivettömiä taateleita

Kastike

2 dlmaustamatonta jogurttia
2 rklsiirappia
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku rucolaa
    1 kplruukku jääsalaattia
  2. 2

    Leikkaa veitsellä appelsiineista kuoret pois hedelmälihan vierestä siten, ettei kuoren valkoista osaa tule mukaan. Paloittele appelsiinit suupaloiksi. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä työlaudalla. Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Revi salaatinlehdet paloiksi ja kokoa salaatti tarjoiluastiaan.

    MääräAinesosa
    4 kplappelsiinia
    2 dlhasselpähkinöitä
    200 g(1 ps) kivettömiä taateleita
  3. 3

    Sekoita salaatinkastike jogurtista, siirapista ja pippurista. Tarjoa salaatin kanssa.

Hasselpähkinöiden tilalla voit käyttää myös saksan- tai pekaanipähkinöitä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä