Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Jouluinen salaatti

Jouluinen salaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaat appelsiinit ja mehevät taatelit tekevät rapeasta salaatista kerralla jouluisen. Kokoa juhlapöytään upea alkusalaatti, jossa hedelmien lisäksi maistuvat pähkinät ja siirapilla makeutettu jogurttikastike.

Ainekset

1 kpl
ruukku jääsalaattia
1 kpl
ruukku rucolaa
4 kpl
appelsiinia
2 dl
hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) kivettömiä taateleita

Kastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
2 rkl
siirappia
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuivaa salaatti ja rucola.

1 kpl
ruukku rucolaa
1 kpl
ruukku jääsalaattia
2

Leikkaa veitsellä appelsiineista kuoret pois hedelmälihan vierestä siten, ettei kuoren valkoista osaa tule mukaan. Paloittele appelsiinit suupaloiksi. Rouhi hasselpähkinöitä veitsellä työlaudalla. Leikkaa taatelit muutamaan osaan. Revi salaatinlehdet paloiksi ja kokoa salaatti tarjoiluastiaan.

4 kpl
appelsiinia
2 dl
hasselpähkinöitä
200 g
(1 ps) kivettömiä taateleita
3

Sekoita salaatinkastike jogurtista, siirapista ja pippurista. Tarjoa salaatin kanssa.

Hasselpähkinöiden tilalla voit käyttää myös saksan- tai pekaanipähkinöitä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sanna Autio, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 28.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1853

21,0 g

2,0 g

44,0 g

44,0 g

13,0 g

10,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli