Juustoinen juures-riistaruukku
30 min

Nappaa talteen!
Nopeasti valmistuva saksanhirvikäristys on mureaa ja tuo ruokaan lempeän riistaisen maun. Kylmäsavuporosulatejuusto ja rosmariini antavat makuun herkullista särmää. Ruukku valmistuu kätevästi pakastealtaan antimista ilman kasvisten pilkkomista.
| 240 g | (1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste) |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 500 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 180 g | (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) |
| 1 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 250 g | (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa |
| PUOLUKKASURVOS | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 2 rkl | sokeria |
- 1.
Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.
- 2.
Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- 3.
Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
- 4.
Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.
Juustoinen juures-riistaruukku
Nopeasti valmistuva saksanhirvikäristys on mureaa ja tuo ruokaan lempeän riistaisen maun. Kylmäsavuporosulatejuusto ja rosmariini antavat makuun herkullista särmää. Ruukku valmistuu kätevästi pakastealtaan antimista ilman kasvisten pilkkomista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 240 g | (1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste) |
| 1 rkl | voita tai margariinia |
| 500 g | (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) |
| 180 g | (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) |
| 1 rkl | sinappia (gluteenitonta) |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa |
| 250 g | (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa |
PUOLUKKASURVOS | |
| 200 g | (1 ps) puolukoita (pakaste) |
| 2 rkl | sokeria |
Valmistus
- 1
Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai margariinia 240 g (1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste) - 2
Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 180 g (1 ps) suikalejuureksia (pakaste) 1/2 tl rosmariinia 1 rkl sinappia (gluteenitonta) 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl (1 prk) ruokakermaa - 3
Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa - 4
Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl sokeria 200 g (1 ps) puolukoita (pakaste)
Vinkki: Voit käyttää poronkäristystä saksanhirven sijaan. Hauduta ruskistettu liha mureaksi pakkauksen ohjeen mukaan ennen pakastekasvisten lisäämistä.
Ravintosisältö
519
Energiaa kcal
2174
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
519
Energiaa kcal
2174
Energiaa kj
28,8 g
Rasvaa
15,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
15,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,5 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























