Juustoinen juures-riistaruukku | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen juures-riistaruukku
Play

Juustoinen juures-riistaruukku

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopeasti valmistuva saksanhirvikäristys on mureaa ja tuo ruokaan lempeän riistaisen maun. Kylmäsavuporosulatejuusto ja rosmariini antavat makuun herkullista särmää. Ruukku valmistuu kätevästi pakastealtaan antimista ilman kasvisten pilkkomista.

Ainekset

240 g
(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
1 rkl
voita tai margariinia
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa

puolukkasurvos

200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
2 rkl
sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.

1 rkl
voita tai margariinia
240 g
(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
2

Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
1/2 tl
rosmariinia
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3

Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
4

Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.

2 rkl
sokeria
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)

Vinkki: Voit käyttää poronkäristystä saksanhirven sijaan. Hauduta ruskistettu liha mureaksi pakkauksen ohjeen mukaan ennen pakastekasvisten lisäämistä.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2174

519

28,8 g

15,0 g

33,5 g

15,5 g

3,8 g

28,5 g

2,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli