Juustoinen juures-riistaruukku

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nopeasti valmistuva saksanhirvikäristys on mureaa ja tuo ruokaan lempeän riistaisen maun. Kylmäsavuporosulatejuusto ja rosmariini antavat makuun herkullista särmää. Ruukku valmistuu kätevästi pakastealtaan antimista ilman kasvisten pilkkomista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
240 g(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
1 rklvoita tai margariinia
500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
180 g(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
1 rklsinappia (gluteenitonta)
1/2 tlrosmariinia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
2 dl(1 prk) ruokakermaa
250 g(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa

PUOLUKKASURVOS

200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)
2 rklsokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai margariinia
    240 g(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
  2. 2

    Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
    180 g(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
    1/2 tlrosmariinia
    1 rklsinappia (gluteenitonta)
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dl(1 prk) ruokakermaa
  3. 3

    Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
  4. 4

    Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklsokeria
    200 g(1 ps) puolukoita (pakaste)

Vinkki: Voit käyttää poronkäristystä saksanhirven sijaan. Hauduta ruskistettu liha mureaksi pakkauksen ohjeen mukaan ennen pakastekasvisten lisäämistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä