Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.
Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.
Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.
Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.
Vinkki: Voit käyttää poronkäristystä saksanhirven sijaan. Hauduta ruskistettu liha mureaksi pakkauksen ohjeen mukaan ennen pakastekasvisten lisäämistä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2174
519
28,8 g
15,0 g
33,5 g
15,5 g
3,8 g
28,5 g
2,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli