Juustoinen juures-riistaruukku | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoinen juures-riistaruukku

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Nopeasti valmistuva saksanhirvikäristys on mureaa ja tuo ruokaan lempeän riistaisen maun. Kylmäsavuporosulatejuusto ja rosmariini antavat makuun herkullista särmää. Ruukku valmistuu kätevästi pakastealtaan antimista ilman kasvisten pilkkomista.
Jaa Somessa

Ainekset

240 g
(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
1 rkl
voita tai margariinia
500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
rosmariinia
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa

PUOLUKKASURVOS

200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
2 rkl
sokeria

Vinkki: Voit käyttää poronkäristystä saksanhirven sijaan. Hauduta ruskistettu liha mureaksi pakkauksen ohjeen mukaan ennen pakastekasvisten lisäämistä.

Näin teet

1

Kuumenna rasva kattilassa ja lisää kohmeinen käristysliha. Ruskista liha käännellen ja samalla kahdella puulastalla suupaloiksi repien.

1 rkl
voita tai margariinia
240 g
(1 pkt) saksanhirvikäristystä (pakaste)
2

Sekoita joukkoon peruna-sipulisekoitus, suikalejuurekset, mausteet ja ruokakerma. Kiehauta ja hauduta noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

500 g
(1 ps) peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
180 g
(1 ps) suikalejuureksia (pakaste)
1/2 tl
rosmariinia
1 rkl
sinappia (gluteenitonta)
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
2 dl
(1 prk) ruokakermaa
3

Kuutioi sulatejuusto ja lisää kattilaan. Sekoita, kunnes juusto on kokonaan sulanut.

250 g
(1 pkt) kylmäsavuporosulatejuustoa
4

Pane hieman sulaneet puolukat ja sokeri kulhoon. Survo puolukat haarukalla niin, että osa marjoista jää kokonaisiksi. Tarjoa survos ruukun kanssa.

2 rkl
sokeria
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 17.1.2020
Muokattu: 12.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2174 8694
Energiaa kcal519 2077
Rasvaa28.8 g115.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.0 g60.0 g
Hiilihydraatteja33.5 g134.0 g
Sokereita15.5 g62.0 g
Kuituja3.8 g15.0 g
Proteiinia28.5 g114.0 g
Suolaa2.1 g8.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl rosmariinia

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2174 8694
Energiaa kcal519 2077
Rasvaa28.8 g115.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa15.0 g60.0 g
Hiilihydraatteja33.5 g134.0 g
Sokereita15.5 g62.0 g
Kuituja3.8 g15.0 g
Proteiinia28.5 g114.0 g
Suolaa2.1 g8.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 tl rosmariinia

Resepti
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.