Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Tomaatilla ja juustolla kuorrutettu tonnikala-perunalaatikko on helppo ja takuuvarma arkiresepti koko perheelle. Reseptillä valmistuu reilu satsi vuokaruokaa, joten saat siitä myös evään seuraavaksi päiväksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
150 g(1 ps) pakastepinaattia
2 dlruokakermaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
300 g(2 tlk) tonnikalaa
3 kpltomaattia
750 g(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
150 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti mikrossa. Sekoita pinaatti ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) pakastepinaattia
    2 dlruokakermaa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Valuta tonnikala. Viipaloi tomaatit.

    MääräAinesosa
    300 g(2 tlk) tonnikalaa
    3 kpltomaattia
  3. 3

    Levitä puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala, puolet juustosta ja pinaattiseos. Peitä peruna- ja tomaattiviipaleilla. Ripottele päälle loppu juustoraaste.

    MääräAinesosa
    750 g(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
    150 g(1 ps) juustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä tonnikala-pinaattivuokaa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa vuoan kanssa esimerkiksi etikkapunajuuria ja salaattia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
5.11.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä