Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tomaatilla ja juustolla kuorrutettu tonnikala-perunalaatikko on helppo ja takuuvarma arkiresepti koko perheelle. Reseptillä valmistuu reilu satsi vuokaruokaa, joten saat siitä myös evään seuraavaksi päiväksi.
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 300 g | (2 tlk) tonnikalaa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 750 g | (1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti mikrossa. Sekoita pinaatti ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Valuta tonnikala. Viipaloi tomaatit.
- 3.
Levitä puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala, puolet juustosta ja pinaattiseos. Peitä peruna- ja tomaattiviipaleilla. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
- 4.
Kypsennä tonnikala-pinaattivuokaa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa vuoan kanssa esimerkiksi etikkapunajuuria ja salaattia.
Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Tomaatilla ja juustolla kuorrutettu tonnikala-perunalaatikko on helppo ja takuuvarma arkiresepti koko perheelle. Reseptillä valmistuu reilu satsi vuokaruokaa, joten saat siitä myös evään seuraavaksi päiväksi.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | (1 ps) pakastepinaattia |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 300 g | (2 tlk) tonnikalaa |
| 3 kpl | tomaattia |
| 750 g | (1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste) |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti mikrossa. Sekoita pinaatti ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) pakastepinaattia 2 dl ruokakermaa 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Valuta tonnikala. Viipaloi tomaatit.
Määrä Ainesosa 300 g (2 tlk) tonnikalaa 3 kpl tomaattia - 3
Levitä puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala, puolet juustosta ja pinaattiseos. Peitä peruna- ja tomaattiviipaleilla. Ripottele päälle loppu juustoraaste.
Määrä Ainesosa 750 g (1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste) 150 g (1 ps) juustoraastetta - 4
Kypsennä tonnikala-pinaattivuokaa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa vuoan kanssa esimerkiksi etikkapunajuuria ja salaattia.
Ravintosisältö
321
Energiaa kcal
1342
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
321
Energiaa kcal
1342
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























