Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka
Play

Juustoinen tonnikala-pinaattivuoka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tomaatilla ja juustolla kuorrutettu tonnikala-perunalaatikko on helppo ja takuuvarma arkiresepti koko perheelle. Reseptillä valmistuu reilu satsi vuokaruokaa, joten saat siitä myös evään seuraavaksi päiväksi.

Ainekset

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
300 g
(2 tlk) tonnikalaa
3 kpl
tomaattia
750 g
(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
150 g
(1 ps) juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Sulata pinaatti puolella teholla mikrossa. Sekoita pinaatti ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

150 g
(1 ps) pakastepinaattia
2 dl
ruokakermaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2

Valuta tonnikala. Viipaloi tomaatit.

300 g
(2 tlk) tonnikalaa
3 kpl
tomaattia
3

Levitä puolet perunoista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle tonnikala, puolet juustosta ja pinaattiseos. Peitä peruna- ja tomaattiviipaleilla. Ripottele päälle loppu juustoraaste.

750 g
(1 ps) valkosipuliperunoita (pakaste)
150 g
(1 ps) juustoraastetta
4

Kypsennä tonnikala-pinaattivuokaa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia. Tarjoa vuoan kanssa esimerkiksi etikkapunajuuria ja salaattia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1280

306

13,7 g

8,0 g

21,0 g

4,2 g

2,2 g

22,7 g

0,3 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli