Juustoiset kinkkuleikkeet

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Valmista ylijääneestä joulukinkusta helpot leikkeet. Piilota kahden kinkkuviipaleen väliin juustoa, leivitä ja paista rapsakaksi pannulla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gkypsää joulukinkkua
1 rklsinappia
100 gemmentaljuustoa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlkorppujauhoja
1 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

3 rklrypsiöljyä
1 kplsitruuna
2 rklkapriksia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kinkusta kahdeksan viipaletta siten, että jokaiselle viipaleelle on samankokoinen pari. Sivele viipaleiden toinen puoli sinapilla. Jaa juusto neljäksi siivuksi. Laita juustosiivut kahden kinkkuviipaleen väliin niin, että sinapilla voidellut puolet ovat juustoa vasten.

    MääräAinesosa
    400 gkypsää joulukinkkua
    1 rklsinappia
    100 gemmentaljuustoa
  2. 2

    Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mustapippuri. Kääntele leikkeet molemmin puolin ensin munassa, sitten korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    1 1/2 dlkorppujauhoja
    1 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Laske lämpöä ja lisää leikkeet. Paista leikkeitä noin 4 minuuttia molemmin puolin.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Pese ja viipaloi sitruuna. Viimeistele leikkeet sitruunaviipaleilla ja halutessasi kapriksilla.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    2 rklkapriksia

Vinkki: Tarjoa kinkkuleikkeiden kanssa salaattia ja keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä