Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Juustoiset kinkkuleikkeet

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Valmista ylijääneestä joulukinkusta helpot leikkeet. Piilota kahden kinkkuviipaleen väliin juustoa, leivitä ja paista rapsakaksi pannulla.

Ainekset

400 g
kypsää joulukinkkua
1 rkl
sinappia
100 g
emmentaljuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
1 tl
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
sitruuna
2 rkl
kapriksia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kinkusta kahdeksan viipaletta siten, että jokaiselle viipaleelle on samankokoinen pari. Sivele viipaleiden toinen puoli sinapilla. Jaa juusto neljäksi siivuksi. Laita juustosiivut kahden kinkkuviipaleen väliin niin, että sinapilla voidellut puolet ovat juustoa vasten.

400 g
kypsää joulukinkkua
1 rkl
sinappia
100 g
emmentaljuustoa
2

Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mustapippuri. Kääntele leikkeet molemmin puolin ensin munassa, sitten korppujauhoissa.

2 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
korppujauhoja
1 tl
rouhittua mustapippuria
3

Kuumenna öljy paistinpannulla. Laske lämpöä ja lisää leikkeet. Paista leikkeitä noin 4 minuuttia molemmin puolin.

3 rkl
rypsiöljyä
4

Pese ja viipaloi sitruuna. Viimeistele leikkeet sitruunaviipaleilla ja halutessasi kapriksilla.

1 kpl
sitruuna
2 rkl
kapriksia

Vinkki: Tarjoa kinkkuleikkeiden kanssa salaattia ja keitettyjä perunoita tai perunamuusia.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
|
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

607

2540

43,0 g

14,0 g

14,8 g

1,0 g

1,5 g

39,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli