Leikkaa kinkusta kahdeksan viipaletta siten, että jokaiselle viipaleelle on samankokoinen pari. Sivele viipaleiden toinen puoli sinapilla. Jaa juusto neljäksi siivuksi. Laita juustosiivut kahden kinkkuviipaleen väliin niin, että sinapilla voidellut puolet ovat juustoa vasten.
Riko munien rakenne rikki syvällä lautasella. Sekoita toisella lautasella korppujauhot ja mustapippuri. Kääntele leikkeet molemmin puolin ensin munassa, sitten korppujauhoissa.
Kuumenna öljy paistinpannulla. Laske lämpöä ja lisää leikkeet. Paista leikkeitä noin 4 minuuttia molemmin puolin.
Pese ja viipaloi sitruuna. Viimeistele leikkeet sitruunaviipaleilla ja halutessasi kapriksilla.
Vinkki: Tarjoa kinkkuleikkeiden kanssa salaattia ja keitettyjä perunoita tai perunamuusia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
607
2540
43,0 g
14,0 g
14,8 g
1,0 g
1,5 g
39,5 g
2,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli