Kanakorma
30 min

Nappaa talteen!
Kanakorma on intialaisen keittiön klassikko. Tuore kurkuma värjää ruoan kauniin väriseksi ja tuo siihen eksoottisen vivahteen yhdessä juustokuminan ja kookosmaidon kanssa.
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tuoretta kurkumaa raastettuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
- 2.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.
- 3.
Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.
Kanakorma on intialaisen keittiön klassikko. Tuore kurkuma värjää ruoan kauniin väriseksi ja tuo siihen eksoottisen vivahteen yhdessä juustokuminan ja kookosmaidon kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | tuoretta kurkumaa raastettuna |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 300 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita |
| 3 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | chilihiutaleita |
| 400 ml | (1 prk) kookosmaitoa |
| 1 kpl | kanaliemikuutio (gluteeniton) |
| 2 rkl | limemehua |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna - 2
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 300 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita 3 rkl tomaattipyreetä 1 tl juustokuminaa 1/2 tl chilihiutaleita 400 ml (1 prk) kookosmaitoa 1 kpl kanaliemikuutio (gluteeniton) - 3
Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl limemehua 1 kpl ruukku korianteria
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Ravintosisältö
366
Energiaa kcal
1533
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
366
Energiaa kcal
1533
Energiaa kj
30,3 g
Rasvaa
20,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
19,5 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna, 3 rkl tomaattipyreetä, 0.5 tl chilihiutaleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























