Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.
Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1505
360
32,3 g
20,0 g
4,3 g
3,5 g
0,5 g
13,8 g
0,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
valkosipulinkynttä,
3 rkl tomaattipyreetä,
0,5 tl chilihiutaleita,
kanaliemikuutio (gluteeniton),
2 rkl limemehua,
ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli