Kanakorma

arvosana4/5

(10)arviota
4 Annosta

30 min

Kanakorma on intialaisen keittiön klassikko. Tuore kurkuma värjää ruoan kauniin väriseksi ja tuo siihen eksoottisen vivahteen yhdessä juustokuminan ja kookosmaidon kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltuoretta kurkumaa raastettuna
2 rklrypsiöljyä
300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
3 rkltomaattipyreetä
1 tljuustokuminaa
1/2 tlchilihiutaleita
400 ml(1 prk) kookosmaitoa
1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
2 rkllimemehua
1 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkltuoretta kurkumaa raastettuna
  2. 2

    Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
    3 rkltomaattipyreetä
    1 tljuustokuminaa
    1/2 tlchilihiutaleita
    400 ml(1 prk) kookosmaitoa
    1 kplkanaliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rkllimemehua
    1 kplruukku korianteria

Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tuoretta kurkumaa raastettuna, 3 rkl tomaattipyreetä, 0.5 tl chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
18.2.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä