Kanakorma | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kanakorma

Kanakorma

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kanakorma on intialaisen keittiön klassikko. Tuore kurkuma värjää ruoan kauniin väriseksi ja tuo siihen eksoottisen vivahteen yhdessä juustokuminan ja kookosmaidon kanssa.

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta kurkumaa raastettuna
2 rkl
rypsiöljyä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
3 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
chilihiutaleita
400 ml
(1 prk) kookosmaitoa
1
kanaliemikuutio (gluteeniton)
2 rkl
limemehua
1
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.

3
valkosipulinkynttä
2 rkl
tuoretta kurkumaa raastettuna
2

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää broilerin fileesuikaleet ja paista pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, kurkuma, juustokumina ja chilihiutaleet. Kaada joukkoon kookosmaito. Murustele sekaan kanaliemikuutio. Kypsennä keskilämmöllä 8–10 minuuttia.

2 rkl
rypsiöljyä
300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita
3 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
chilihiutaleita
400 ml
(1 prk) kookosmaitoa
1
kanaliemikuutio (gluteeniton)
3

Purista joukkoon limemehu ja ripottele päälle hienonnettu korianteri. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kanakorma basmatiriisin kanssa.

2 rkl
limemehua
1
ruukku korianteria

Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.2.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1505

360

32,3 g

20,0 g

4,3 g

3,5 g

0,5 g

13,8 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

valkosipulinkynttä,

3 rkl tomaattipyreetä,

0,5 tl chilihiutaleita,

kanaliemikuutio (gluteeniton),

2 rkl limemehua,

ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli