Kanasalaattiwrapit

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Aasialaiset, kanalla täytetyt salaatinlehdet eli kanalarb on helppo ruoka, joka valmistuukin vikkelästi. Mausta rapeaksi paistettu jauheliha inkiväärillä, limellä ja chilillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
20 ginkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
400 gkanan jauhelihaa
1 rklrypsiöljyä
1 rklfariinisokeria
1 rklsoijakastiketta
1/4 tlsuolaa
1 kpllime

Lisäksi

8 kplsalaatinlehtiä
1/2 dlsuolapähkinöitä
2 kplkevätsipulia
1/2 kplpunaista chiliä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipuli.

    MääräAinesosa
    20 ginkivääriä
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Paista jauheliha rypsiöljyssä kypsäksi ja paahtuneeksi. Lisää inkivääri, valkosipuli, fariinisokeri, soija ja suola.

    MääräAinesosa
    400 gkanan jauhelihaa
    1 rklrypsiöljyä
    1 rklfariinisokeria
    1 rklsoijakastiketta
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Pese lime, raasta kuoren vihreä osa ja purista 2 rkl mehua. Lisää raaste ja mehu pannulle. Anna hautua välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
  4. 4

    Huuhtele salaatinlehdet ja aseta ne tarjoiluastiaan. Rouhi pähkinät, viipaloi kevätsipulit ja chili. Lusikoi jauhelihaseos salaatinlehdille. Lisää pähkinät, kevätsipulit ja chili annoksiin.

    MääräAinesosa
    8 kplsalaatinlehtiä
    1/2 dlsuolapähkinöitä
    2 kplkevätsipulia
    1/2 kplpunaista chiliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä