Kantarellipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kruunaa perinteisen sienipiirakan kantarellitäyte kirsikkatomaateilla. Purjo ja tomaatit antavat kantarellipiirakkaan mukavaa makeutta. Jos rakastat rakuunaa, lisää sitä täytteeseen – tai mausta sienitäyte timjamilla.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 dl | vettä |
| Täyte | |
| 500 g | (1 l) kantarelleja |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 125 g | (1/2 rasiaa) kirsikkatomaatteja |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
- 2.
Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele ne. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä on haihtunut neste ja siirrä sienet kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy ja purjo, ja kuullota purjo pehmeäksi. Sekoita purjo sienien joukkoon.
- 3.
Lisää tuorejuusto, kananmunat ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjalle.
- 4.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kantarellipiirakka
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Kruunaa perinteisen sienipiirakan kantarellitäyte kirsikkatomaateilla. Purjo ja tomaatit antavat kantarellipiirakkaan mukavaa makeutta. Jos rakastat rakuunaa, lisää sitä täytteeseen – tai mausta sienitäyte timjamilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | kaurahiutaleita |
| 75 g | margariinia |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 dl | vettä |
Täyte | |
| 500 g | (1 l) kantarelleja |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 rs) tuorejuustoa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 125 g | (1/2 rasiaa) kirsikkatomaatteja |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 75 g margariinia 1 tl leivinjauhetta 3/4 dl vettä - 2
Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele ne. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä on haihtunut neste ja siirrä sienet kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy ja purjo, ja kuullota purjo pehmeäksi. Sekoita purjo sienien joukkoon.
Määrä Ainesosa 500 g (1 l) kantarelleja 1/2 kpl purjoa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää tuorejuusto, kananmunat ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjalle.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) tuorejuustoa 2 kpl kananmunaa 1 tl kuivattua rakuunaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 125 g (1/2 rasiaa) kirsikkatomaatteja
Ravintosisältö
250
Energiaa kcal
1048
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
250
Energiaa kcal
1048
Energiaa kj
17,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,5 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
7,0 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























