Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Makkara-kasvisvartaat

Kasvis-makkaravartaat

timer-icon15 min
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Kokoa grillimakkaroista helpot makkaravartaat ja paahda ne grillissä tai nuotiolla. Pakkaa kasvikset retkelle mukaan paloiteltuina, niin ne vievät vähemmän tilaa repussa.

Ainekset

300 g
(1-2 kpl) erivärisiä paprikoita
250 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
(nippu) kesäsipulia
300 - 400 g
(1 pkt) grillimakkaraa
1 rkl
rypsiöljyä

lisäksi

8 kpl
varrastikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty grillatessa palamaan.

8 kpl
varrastikkuja
2

Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Irrota sipuleista varret ja käytä ne muussa ruoanlaitossa. Puolita sipulit tarvittaessa ja leikkaa muut kasvikset suupalan kokoisiksi.

300 g
(1-2 kpl) erivärisiä paprikoita
250 g
kesäkurpitsaa
1 kpl
(nippu) kesäsipulia
3

Paloittele makkarat muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi.

300 - 400 g
(1 pkt) grillimakkaraa
4

Pujota makkara- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Sipaise kasviksiin hieman öljyä ja grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja hieman paahtuneita.

1 rkl
rypsiöljyä

Vinkki! Tikuta vartaisiin myös tuoreita herkkusieniä, esikeitettyä maissia, pieniä tomaatteja ja kypsiä varhaisperunoita. Kokeile makkaravartaissa myös hedelmiä!

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 1.7.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

147

616

10,6 g

3,5 g

6,6 g

3,0 g

1,3 g

5,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 kpl varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli