Kasvis-makkaravartaat
15 min

Nappaa talteen!
Kokoa grillimakkaroista helpot makkaravartaat ja paahda ne grillissä tai nuotiolla. Pakkaa kasvikset retkelle mukaan paloiteltuina, niin ne vievät vähemmän tilaa repussa.
| 300 g | (1-2 kpl) erivärisiä paprikoita |
| 250 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | (nippu) kesäsipulia |
| 300 - 400 g | (1 pkt) grillimakkaraa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 8 kpl | varrastikkuja |
- 1.
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty grillatessa palamaan.
- 2.
Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Irrota sipuleista varret ja käytä ne muussa ruoanlaitossa. Puolita sipulit tarvittaessa ja leikkaa muut kasvikset suupalan kokoisiksi.
- 3.
Paloittele makkarat muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi.
- 4.
Pujota makkara- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Sipaise kasviksiin hieman öljyä ja grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja hieman paahtuneita.
Kasvis-makkaravartaat
Kokoa grillimakkaroista helpot makkaravartaat ja paahda ne grillissä tai nuotiolla. Pakkaa kasvikset retkelle mukaan paloiteltuina, niin ne vievät vähemmän tilaa repussa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1-2 kpl) erivärisiä paprikoita |
| 250 g | kesäkurpitsaa |
| 1 kpl | (nippu) kesäsipulia |
| 300 - 400 g | (1 pkt) grillimakkaraa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 8 kpl | varrastikkuja |
Valmistus
- 1
Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty grillatessa palamaan.
Määrä Ainesosa 8 kpl varrastikkuja - 2
Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Irrota sipuleista varret ja käytä ne muussa ruoanlaitossa. Puolita sipulit tarvittaessa ja leikkaa muut kasvikset suupalan kokoisiksi.
Määrä Ainesosa 300 g (1-2 kpl) erivärisiä paprikoita 250 g kesäkurpitsaa 1 kpl (nippu) kesäsipulia - 3
Paloittele makkarat muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi.
Määrä Ainesosa 300 - 400 g (1 pkt) grillimakkaraa - 4
Pujota makkara- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Sipaise kasviksiin hieman öljyä ja grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja hieman paahtuneita.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä
Vinkki! Tikuta vartaisiin myös tuoreita herkkusieniä, esikeitettyä maissia, pieniä tomaatteja ja kypsiä varhaisperunoita. Kokeile makkaravartaissa myös hedelmiä!
Ravintosisältö
149
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
10,6 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
149
Energiaa kcal
622
Energiaa kj
10,6 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,9 g
Hiilihydraatteja
3,1 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl varrastikkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























