Kasvis-makkaravartaat

Arvostele resepti
8 Kappaletta

15 min

Kokoa grillimakkaroista helpot makkaravartaat ja paahda ne grillissä tai nuotiolla. Pakkaa kasvikset retkelle mukaan paloiteltuina, niin ne vievät vähemmän tilaa repussa.

Ainekset

MääräAinesosa
300 g(1-2 kpl) erivärisiä paprikoita
250 gkesäkurpitsaa
1 kpl(nippu) kesäsipulia
300 - 400 g(1 pkt) grillimakkaraa
1 rklrypsiöljyä

Lisäksi

8 kplvarrastikkuja

Valmistus

  1. 1

    Liota puisia varrastikkuja kylmässä vedessä noin puoli tuntia, niin ne eivät syty grillatessa palamaan.

    MääräAinesosa
    8 kplvarrastikkuja
  2. 2

    Huuhtele kasvikset. Poista paprikasta kanta ja siemenet. Irrota sipuleista varret ja käytä ne muussa ruoanlaitossa. Puolita sipulit tarvittaessa ja leikkaa muut kasvikset suupalan kokoisiksi.

    MääräAinesosa
    300 g(1-2 kpl) erivärisiä paprikoita
    250 gkesäkurpitsaa
    1 kpl(nippu) kesäsipulia
  3. 3

    Paloittele makkarat muutaman sentin mittaisiksi pätkiksi.

    MääräAinesosa
    300 - 400 g(1 pkt) grillimakkaraa
  4. 4

    Pujota makkara- ja kasvispalat vuorotellen vartaisiin. Sipaise kasviksiin hieman öljyä ja grillaa vartaita, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä ja hieman paahtuneita.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä

Vinkki! Tikuta vartaisiin myös tuoreita herkkusieniä, esikeitettyä maissia, pieniä tomaatteja ja kypsiä varhaisperunoita. Kokeile makkaravartaissa myös hedelmiä!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 kpl varrastikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 24.11.2025

Samankaltaisia reseptejä