Kasviscurry ja kuskus | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kasviscurry ja kuskus

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasviscurry on maukas ruoka, joka sopii arkeen. Intialaisten makujen kanssa maistuu kuskus.

Ainekset

1 kpl
Sipuli
3 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Keltainen paprika
2 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Jauhettua kurkumaa
1/2 tl
Jauhettua kardemummaa
1 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 dl
Silputtuja kuivattuja aprikooseja
1 kpl
(380 g) säilykekikherneitä
1 kpl
(400 ml) kookosmaitoa
1 - 2 rkl
Soijakastiketta

kuskus

2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Kuskussuurimoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja silppua sipuli. Kuori porkkanat ja paloittele ne sekä paprika. Kuullota kasvikset ja mausteet öljyssä kattilassa. Varo polttamasta mausteita. Lisää kattilaan vesi, suola ja aprikoosit. Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet, kookosmaito ja soija. Keitä muutama minuutti ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai mausteita. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää öljy. Sekoita irtonaiseksi.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1601

383

19,8 g

6,3 g

41,5 g

11,5 g

4,8 g

6,8 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Jauhettua kurkumaa,

0,5 tl Jauhettua kardemummaa,

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli