
Kasvisgratiini
Ainekset
Valmistus
Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai tangoiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi. Jos käytät varsiparsakaalia eli broccolinia, halkaise varret.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.
Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.
Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
295
1236
17,0 g
10,8 g
14,8 g
11,8 g
7,0 g
16,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli