Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kasvisgratiini

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sesongin parhaista kasviksista valmistettu kasvisgratiini on ihanan helppo syysruoka. Tarjoa gratinoidut kasvikset pääruokana salaatin kanssa tai nauti kasvisvuoka kala-tai liharuoan lisukkeena.

Ainekset

500 g
porkkanoita
300 g
(1 pieni) kukkakaalia
200 - 300 g
(1 kpl) parsakaalia tai varsiparsakaalia
1 l
vettä
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
maitoa
1 1/2 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
2 rkl
korppujauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai tangoiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi. Jos käytät varsiparsakaalia eli broccolinia, halkaise varret.

500 g
porkkanoita
300 g
(1 pieni) kukkakaalia
200 - 300 g
(1 kpl) parsakaalia tai varsiparsakaalia
2

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.

1 l
vettä
3

Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.

200 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
maitoa
1 1/2 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
150 g
(1 ps) juustoraastetta
2 rkl
korppujauhoja
4

Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.7.2012
|
Muokattu: 9.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

295

1236

17,0 g

10,8 g

14,8 g

11,8 g

7,0 g

16,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli