Pese ja kuori porkkanat. Leikkaa ne paksuiksi viipaleiksi tai tangoiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi. Jos käytät varsiparsakaalia eli broccolinia, halkaise varret.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.
Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.
Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
295
1236
17,0 g
10,8 g
14,8 g
11,8 g
7,0 g
16,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli