Kasvisgratiini

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Sesongin parhaista kasviksista valmistettu kasvisgratiini on ihanan helppo syysruoka. Tarjoa gratinoidut kasvikset pääruokana salaatin kanssa tai nauti kasvisvuoka kala-tai liharuoan lisukkeena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporkkanoita
300 gkukkakaalia
300 gparsakaalia
1 lvettä
200 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 dlmaitoa
1 1/2 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
150 g(1 ps) juustoraastetta
2 rklkorppujauhoja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi.

    MääräAinesosa
    500 gporkkanoita
    300 gkukkakaalia
    300 gparsakaalia
  2. 2

    Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
  3. 3

    Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.

    MääräAinesosa
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 dlmaitoa
    1 1/2 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    2 rklkorppujauhoja
  4. 4

    Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
26.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä