Kasvisgratiini
45 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sesongin parhaista kasviksista valmistettu kasvisgratiini on ihanan helppo syysruoka. Tarjoa gratinoidut kasvikset pääruokana salaatin kanssa tai nauti kasvisvuoka kala-tai liharuoan lisukkeena.
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | kukkakaalia |
| 300 g | parsakaalia |
| 1 l | vettä |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 1/2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 rkl | korppujauhoja |
- 1.
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi.
- 2.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.
- 3.
Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.
- 4.
Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.
Sesongin parhaista kasviksista valmistettu kasvisgratiini on ihanan helppo syysruoka. Tarjoa gratinoidut kasvikset pääruokana salaatin kanssa tai nauti kasvisvuoka kala-tai liharuoan lisukkeena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
| 300 g | kukkakaalia |
| 300 g | parsakaalia |
| 1 l | vettä |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 1/2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 2 rkl | korppujauhoja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese, kuori ja leikkaa porkkanat viipaleiksi. Paloittele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi.
Määrä Ainesosa 500 g porkkanoita 300 g kukkakaalia 300 g parsakaalia - 2
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää ensin porkkanat ja keitä 5 minuuttia, lisää sitten kaalit ja keitä vielä 5 minuuttia. Valuta kasvikset siivilässä.
Määrä Ainesosa 1 l vettä - 3
Kaada kasvikset voideltuun uunivuokaan. Sekoita ranskankerma, maito, mausteet ja puolet juustoraasteesta keskenään. Levitä seos kasvisten päälle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja korppujauhot.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl maitoa 1 1/2 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 150 g (1 ps) juustoraastetta 2 rkl korppujauhoja - 4
Kypsennä gratiinia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut väriä.
Ravintosisältö
295
Energiaa kcal
1236
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
295
Energiaa kcal
1236
Energiaa kj
17,0 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
16,3 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























