Kasviskiusaus | Kiusaukset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kasviskiusaus

Kasviskiusaus

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo vegaaninen kasviskiusaus sopii pääruoaksi raikkaan salaatin kanssa tai kasvislisukkeeksi tukevammalle aterialle.

Ainekset

400 g
Perunaa
200 g
palsternakkaa
150 g
porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
5 dl
(2 pkt) kauravalmistetta (”kermaa”)
70 g
tomaattipyreetä
1/2 dl
hienonnettua basilikaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/4 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Kuori perunat, juurekset ja sipulit. Suikaloi kasvikset yleiskoneella, mandoliinilla tai veitsellä. Suikaloi myös aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kasvikset uunivuoassa.

400 g
Perunaa
1 - 2 kpl
Sipulia
200 g
palsternakkaa
150 g
porkkanaa
2 kpl
valkosipulinkynttä
6 kpl
aurinkokuivattua tomaattia
2

Sekoita kauravalmisteet, tomaattipyree, hienonnettu basilika ja mausteet. Kaada vuokaan kasvisten päälle.

5 dl
(2 pkt) kauravalmistetta (”kermaa”)
70 g
tomaattipyreetä
1/2 dl
hienonnettua basilikaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/4 tl
Mustapippuria
3

Kypsennä kiusausta uunissa noin tunti. Jos pinta alkaa tummua liikaa, peitä vuoka kevyesti foliolla kypsennyksen loppuajaksi. Viimeistele basilikalla ennen tarjoamista.

1/2 dl
hienonnettua basilikaa
Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1197

286

11,3 g

0,8 g

36,0 g

10,3 g

6,8 g

6,0 g

2,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl valkosipulinkynttä,

1 tl Provencale-yrttiseosta,

0,25 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli