Katkarapukasari
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikko katkarapuruukku on helppo valmistaa myös kotona.
| 360 g | (2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja |
| 4 rkl | öljyä |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | ketsuppia |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilirouhetta |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
- 1.
Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.
- 2.
Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
- 3.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.
Katkarapukasari
Voiko kasarimpaa olla kuin legendaarinen katkarapukasari? Tämä klassikko katkarapuruukku on helppo valmistaa myös kotona.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 360 g | (2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja |
| 4 rkl | öljyä |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 1 rkl | ketsuppia |
| 1 dl | valkoviiniä |
| 1 kpl | kalaliemikuutio |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | chilirouhetta |
| 3 rkl | hienonnettua tilliä |
Valmistus
- 1
Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.
Määrä Ainesosa 360 g (2 ps, à 180 g) pakastekatkarapuja 1 kpl sipuli 5 kpl valkosipulinkynttä 4 rkl öljyä 2 rkl tomaattipyreetä - 2
Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl (400 g) tomaattimurskaa 1 rkl ketsuppia 1 dl valkoviiniä 1 kpl kalaliemikuutio 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl sokeria 1/2 tl chilirouhetta - 3
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.
Määrä Ainesosa 3 rkl hienonnettua tilliä
Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.
Ravintosisältö
228
Energiaa kcal
954
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
228
Energiaa kcal
954
Energiaa kj
14,8 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
14,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Tomaattipyreetä, 0.5 tl Chilirouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























