Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit ja tomaattipyree. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, viini tai mehu, liemikuutio ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla, sokerilla ja chilillä. Anna kiehua hiljalleen 20 minuuttia.
Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Lisää katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä, jotta ravut eivät sitkisty. Koristele tillillä. Tarjoa kasari patongin kanssa.
Voit jakaa katkarapukasarin pieniin annospatoihin tai uunivuokiin ja kuumentaa juuri ennen tarjoilua 200-asteisessa uunissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
664
159
14,0 g
1,3 g
3,3 g
2,5 g
0,5 g
0,5 g
1,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattipyreetä,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
0,5 tl Chilirouhetta,
3 rkl Tillisilppua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli