Kuori ravut. Irrota pyrstö- ja saksilihat ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Käytä kuoret ja sakset liemeen. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori porkkana. Huuhtele fenkoli ja poista kanta. Leikkaa porkkana ja fenkoli pieniksi kuutioiksi
Sulata voi kattilassa (5 l). Kuullota sipuli. Lisää fenkoli, porkkana sekä ravunkuoret ja -sakset. Alenna lieden tehoa ja kuullota 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loput liemen ainekset kermaa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Nosta isoimmat ravunkuoret pois ja painele kasvikset lusikalla siivilän läpi liemen joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi.
Yhdistä kerma ja vehnäjauhot erillisessä astiassa. Kaada ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella. Jaa rapukeitto lautasille ja viimeistele annokset ravunlihalla.
Vinkki: Käytä liemeen rapujuhlista jääneet kuoret ja lisää sattumiksi katkarapuja.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
562
2351
29,8 g
18,8 g
29,8 g
20,0 g
2,8 g
30,5 g
2,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl tilliä hienonnettuna,
(suolaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli