Kermainen rapukeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Kermaisen täyteläinen rapukeitto on loppukesän herkku. Viini antaa hienostuneen maun keittoon, ja alkoholi haihtuu keitettäessä pois. Täpläravuista valmistettu keitto sopii erinomaisesti alkupalaksi tai lounaaksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
10 kplkeitettyä täplärapua
1 kplsipuli
1 kplporkkana
1 kplpieni fenkoli
50 gvoita
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
750 ml(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
4 dlvettä
1 kplkalaliemikuutio
1/4 tlcaynnepippuria
5 kplkokonaista mustapippuria
5 kplkokonaista valkopippuria
2 1/2 dltilliä hienonnettuna
2 dl(1 tlk) kuohukermaa
4 rklvehnäjauhoja

LISÄKSI

(suolaa)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ravut. Irrota pyrstö- ja saksilihat ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Käytä kuoret ja sakset liemeen. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori porkkana. Huuhtele fenkoli ja poista kanta. Leikkaa porkkana ja fenkoli pieniksi kuutioiksi

    MääräAinesosa
    10 kplkeitettyä täplärapua
    1 kplsipuli
    1 kplporkkana
    1 kplpieni fenkoli
  2. 2

    Sulata voi kattilassa (5 l). Kuullota sipuli. Lisää fenkoli, porkkana sekä ravunkuoret ja -sakset. Alenna lieden tehoa ja kuullota 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loput liemen ainekset kermaa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 kplsipuli
    1 kplpieni fenkoli
    1 kplporkkana
    10 kplkeitettyä täplärapua
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    750 ml(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
    4 dlvettä
    1 kplkalaliemikuutio
    1/4 tlcaynnepippuria
    5 kplkokonaista mustapippuria
    5 kplkokonaista valkopippuria
    2 1/2 dltilliä hienonnettuna
  3. 3

    Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Nosta isoimmat ravunkuoret pois ja painele kasvikset lusikalla siivilän läpi liemen joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi.

  4. 4

    Yhdistä kerma ja vehnäjauhot erillisessä astiassa. Kaada ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella. Jaa rapukeitto lautasille ja viimeistele annokset ravunlihalla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 tlk) kuohukermaa
    4 rklvehnäjauhoja
    (suolaa)

Vinkki: Käytä liemeen rapujuhlista jääneet kuoret ja lisää sattumiksi katkarapuja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2.5 dl tilliä hienonnettuna, (suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
21.7.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä