Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermainen rapukeitto

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Kermaisen täyteläinen rapukeitto on loppukesän herkku. Viini antaa hienostuneen maun keittoon, ja alkoholi haihtuu keitettäessä pois. Täpläravuista valmistettu keitto sopii erinomaisesti alkupalaksi tai lounaaksi.

Ainekset

10 kpl
keitettyä täplärapua
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni fenkoli
50 g
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
750 ml
(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
1/4 tl
caynnepippuria
5 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2 1/2 dl
tilliä hienonnettuna
2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
4 rkl
vehnäjauhoja

LISÄKSI

(suolaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ravut. Irrota pyrstö- ja saksilihat ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Käytä kuoret ja sakset liemeen. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori porkkana. Huuhtele fenkoli ja poista kanta. Leikkaa porkkana ja fenkoli pieniksi kuutioiksi

10 kpl
keitettyä täplärapua
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni fenkoli
2

Sulata voi kattilassa (5 l). Kuullota sipuli. Lisää fenkoli, porkkana sekä ravunkuoret ja -sakset. Alenna lieden tehoa ja kuullota 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loput liemen ainekset kermaa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

50 g
voita
1 kpl
sipuli
1 kpl
pieni fenkoli
1 kpl
porkkana
10 kpl
keitettyä täplärapua
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
750 ml
(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
1/4 tl
caynnepippuria
5 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2 1/2 dl
tilliä hienonnettuna
3

Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Nosta isoimmat ravunkuoret pois ja painele kasvikset lusikalla siivilän läpi liemen joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi.

4

Yhdistä kerma ja vehnäjauhot erillisessä astiassa. Kaada ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella. Jaa rapukeitto lautasille ja viimeistele annokset ravunlihalla.

2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
4 rkl
vehnäjauhoja
(suolaa)

Vinkki: Käytä liemeen rapujuhlista jääneet kuoret ja lisää sattumiksi katkarapuja.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.7.2020
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

562

2351

29,8 g

18,8 g

29,8 g

20,0 g

2,8 g

30,5 g

2,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2,5 dl tilliä hienonnettuna,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli