Kermainen rapukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kermainen rapukeitto
Play

Kermainen rapukeitto

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kermaisen täyteläinen rapukeitto on loppukesän herkku. Viini antaa hienostuneen maun keittoon, ja alkoholi haihtuu keitettäessä pois. Täpläravuista valmistettu keitto sopii erinomaisesti alkupalaksi tai lounaaksi.

Ruokavaliot

Ainekset

10 kpl
keitettyä täplärapua
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni fenkoli
50 g
voita
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
750 ml
(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
1/4 tl
caynnepippuria
5 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2 1/2 dl
tilliä hienonnettuna
2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
4 rkl
vehnäjauhoja

lisäksi

(suolaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ravut. Irrota pyrstö- ja saksilihat ja siirrä jääkaappiin odottamaan. Käytä kuoret ja sakset liemeen. Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja kuori porkkana. Huuhtele fenkoli ja poista kanta. Leikkaa porkkana ja fenkoli pieniksi kuutioiksi

10 kpl
keitettyä täplärapua
1 kpl
sipuli
1 kpl
porkkana
1 kpl
pieni fenkoli
2

Sulata voi kattilassa (5 l). Kuullota sipuli. Lisää fenkoli, porkkana sekä ravunkuoret ja -sakset. Alenna lieden tehoa ja kuullota 10 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää loput liemen ainekset kermaa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

50 g
voita
1 kpl
sipuli
1 kpl
pieni fenkoli
1 kpl
porkkana
10 kpl
keitettyä täplärapua
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
750 ml
(1 plo) valkoviiniä (5,5 %)
4 dl
vettä
1 kpl
kalaliemikuutio
1/4 tl
caynnepippuria
5 kpl
kokonaista mustapippuria
5 kpl
kokonaista valkopippuria
2 1/2 dl
tilliä hienonnettuna
3

Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Nosta isoimmat ravunkuoret pois ja painele kasvikset lusikalla siivilän läpi liemen joukkoon. Nosta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi.

4

Yhdistä kerma ja vehnäjauhot erillisessä astiassa. Kaada ohuena nauhana liemen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna kunnes keitto pulpahtaa. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Kuohkeuta keitto sauvasekoittimella. Jaa rapukeitto lautasille ja viimeistele annokset ravunlihalla.

2 dl
(1 tlk) kuohukermaa
4 rkl
vehnäjauhoja
(suolaa)

Vinkki: Käytä liemeen rapujuhlista jääneet kuoret ja lisää sattumiksi katkarapuja.

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 21.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2250

538

25,3 g

11,0 g

16,3 g

6,0 g

2,8 g

30,3 g

2,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl caynnepippuria,

2,5 dl tilliä hienonnettuna,

(suolaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli