Yhteistyössä: Food Market Herkku

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
| 1700 g | (4 kpl) karitsan potkaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | juuriselleriä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 6 dl | lihalientä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| muutama oksa timjamia | |
| paistamiseen: voi-öljyseosta | |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 300 g | edamame-papuja |
| 200 g | herneenpalkoja |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.
Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.
Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1700 g | (4 kpl) karitsan potkaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 400 g | juuriselleriä |
| 2 dl | punaviiniä |
| 6 dl | lihalientä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| muutama oksa timjamia | |
| paistamiseen: voi-öljyseosta | |
Lisäksi | |
| 300 g | edamame-papuja |
| 200 g | herneenpalkoja |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1700 g | (4 kpl) karitsan potkaa |
Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | sipulia |
| 400 g | juuriselleriä |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | punaviiniä |
| 6 dl | lihalientä |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| muutama oksa timjamia | |
| paistamiseen: voi-öljyseosta |
Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | edamame-papuja |
| 1 tl | sormisuolaa |
| 200 g | herneenpalkoja |
Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kevätsipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | salottisipuli |
| 200 g | herneenpalkoja |
| 300 g | edamame-papuja |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1 tl | sormisuolaa |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä.
Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.
1090
Energiaa kcal
4563
Energiaa kj
59,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
92,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
1090
Energiaa kcal
4563
Energiaa kj
59,8 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
92,0 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama oksa timjamia, Paistamiseen: voi-öljyseosta, 1 kpl kevätsipuli, muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli