Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.
Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.
Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.
Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.
Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä.
Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1082
4527
59,8 g
19,3 g
32,0 g
16,0 g
7,8 g
91,5 g
3,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
muutama oksa timjamia,
Paistamiseen: voi-öljyseosta,
1 kpl kevätsipuli,
muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli