Keväinen karitsanpotka ja lämmin edamamepapusalaatti | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Keväinen karitsanpotka ja lämmin edamamepapusalaatti

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Ainekset

4 kpl
karitsanpotkaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
juuriselleriä
2 dl
punaviiniä
6 dl
lihalientä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
muutama oksa timjamia
Paistamiseen: voi-öljyseosta

lisäksi

300 g
edamame-papuja
200 g
herneenpalkoja
1 kpl
salottisipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
1 kpl
kevätsipuli
2 tl
sitruunamehua
1 tl
sormisuolaa
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus

1

Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

4 kpl
karitsanpotkaa
2

Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.

2 kpl
sipulia
400 g
juuriselleriä
4 kpl
valkosipulinkynttä
3

Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.

2 dl
punaviiniä
6 dl
lihalientä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
muutama oksa timjamia
Paistamiseen: voi-öljyseosta
4

Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.

300 g
edamame-papuja
1 tl
sormisuolaa
200 g
herneenpalkoja
5

Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

1 kpl
kevätsipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
salottisipuli
200 g
herneenpalkoja
300 g
edamame-papuja
2 tl
sitruunamehua
1 tl
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa
2 rkl
oliiviöljyä
6

Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä.

Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.5.2018
Muokattu: 19.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

814

194

8,3 g

1,5 g

17,8 g

12,5 g

3,3 g

1,8 g

3,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl karitsanpotkaa,

4 kpl valkosipulinkynttä,

muutama oksa timjamia,

Paistamiseen: voi-öljyseosta,

300 g edamame-papuja,

200 g herneenpalkoja,

1 kpl salottisipuli,

2 kpl valkosipulinkynttä,

1 kpl kevätsipuli,

2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli