Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Yhteistyössä

Keväinen karitsanpotka ja lämmin edamamepapusalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Lämmin edamamempapusalaatti sopii täydellisesti yhteen karitsanpotkan kanssa. Syö sellaisenaan tai tarjoile esimerkiksi perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1700 g(4 kpl) karitsan potkaa
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
400 gjuuriselleriä
2 dlpunaviiniä
6 dllihalientä
2 rkljuoksevaa hunajaa
muutama oksa timjamia
paistamiseen: voi-öljyseosta

Lisäksi

300 gedamame-papuja
200 gherneenpalkoja
1 kplsalottisipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
1 kplkevätsipuli
2 tlsitruunamehua
1 tlsormisuolaa
2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
muutama kierros mustapippuria myllystä

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Ota potkat huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.

    MääräAinesosa
    1700 g(4 kpl) karitsan potkaa
  2. 2

    Kuori ja paloittele sipulit ja selleri.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    400 gjuuriselleriä
    4 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Paista potkiin kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä potkat pataan. Lisää kasvikset, viini, lihaliemi, hunaja ja yrtit. Liemi saa peittää kasvikset kokonaan. Paista 125-asteisessa uunissa n. 3 tuntia tai kunnes ne ovat mureita.

    MääräAinesosa
    2 dlpunaviiniä
    6 dllihalientä
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    muutama oksa timjamia
    paistamiseen: voi-öljyseosta
  4. 4

    Keitä edamame-papuja suolalla maustetussa vedessa 2 minuuttia. Lisää herneenpalot ja jatka keittämistä 2 minuuttia. Valuta vesi pois. Huuhtele kylmällä vedellä.

    MääräAinesosa
    300 gedamame-papuja
    1 tlsormisuolaa
    200 gherneenpalkoja
  5. 5

    Kuori ja kuutioi sipulit. Paista niitä pannulla muutama minuutti öljyssä. Lisää hienonnettu kevätsipuli, pavut ja herneet. Anna lämmetä. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    1 kplkevätsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsalottisipuli
    200 gherneenpalkoja
    300 gedamame-papuja
    2 tlsitruunamehua
    1 tlsormisuolaa
    muutama kierros mustapippuria myllystä
    2 rklhienonnettua lehtipersiljaa
    2 rkloliiviöljyä
  6. 6

    Tarjoa perunamuusin kanssa. Jos kaipaat kastiketta, niin sen voi saostaa maissitärkkelyksellä karitsan paistiliemestä.

Myös kylmä tsatsikikastike sopii hyvin karitsan makuun.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: muutama oksa timjamia, Paistamiseen: voi-öljyseosta, 1 kpl kevätsipuli, muutama kierros mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.8.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä