Kiinalainen nyhtökauraspagetti

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Nyhtökauraspagetti on nopea ja maukas arkiruoka. Nosta spagetti uudelle tasolla maustamalla nyhtökaura kiinalaisin maustein. Herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gspagettia
2 lvettä
1 tlsuolaa
4 kplkevätsipulinvartta
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen chili
2 rklrypsiöljyä
240 g(1 pkt) nyhtökauraa
200 gvihreitä papuja
2 dlvettä
2 rklmaissitärkkelystä
4 rklsoijakastiketta
2 tlseesamiöljyä
2 rklseesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

    MääräAinesosa
    200 gspagettia
    2 lvettä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja pavut ja paista 5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.

    MääräAinesosa
    4 kplkevätsipulinvartta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen chili
    2 rklrypsiöljyä
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa
    200 gvihreitä papuja
  3. 3

    Sekoita vesi, maissitärkkelys, soija ja seesamiöljy keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja viimeistele seesamisiemenillä.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 rklmaissitärkkelystä
    4 rklsoijakastiketta
    2 tlseesamiöljyä
    2 rklseesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä