Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Sulata herneet tai pavut. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja herneet/pavut ja paista 3–5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.
Sekoita vesi ja maissijauho keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää soija, seesamiöljy ja spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja ripottele seeseminsiemenet päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1169
279
10,3 g
0,8 g
37,5 g
2,3 g
3,5 g
7,8 g
2,7 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 l Vettä,
1 tl Suolaa,
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
1 kpl (250 g) nyhtökauraa ,
2 dl Vettä,
2 rkl Maissijauhoja,
2 tl Seesamiöljyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli