Kiinalainen nyhtökauraspagetti
30 min

Nappaa talteen!
Nyhtökauraspagetti on nopea ja maukas arkiruoka. Nosta spagetti uudelle tasolla maustamalla nyhtökaura kiinalaisin maustein. Herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!
| 200 g | spagettia |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 200 g | vihreitä papuja |
| 2 dl | vettä |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 4 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
- 1.
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- 2.
Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja pavut ja paista 5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.
- 3.
Sekoita vesi, maissitärkkelys, soija ja seesamiöljy keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja viimeistele seesamisiemenillä.
Kiinalainen nyhtökauraspagetti
Nyhtökauraspagetti on nopea ja maukas arkiruoka. Nosta spagetti uudelle tasolla maustamalla nyhtökaura kiinalaisin maustein. Herkullinen pasta on pöydässä puolessa tunnissa!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | spagettia |
| 2 l | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | kevätsipulinvartta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | punainen chili |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 200 g | vihreitä papuja |
| 2 dl | vettä |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 4 rkl | soijakastiketta |
| 2 tl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
Valmistus
- 1
Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
Määrä Ainesosa 200 g spagettia 2 l vettä 1 tl suolaa - 2
Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja pavut ja paista 5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.
Määrä Ainesosa 4 kpl kevätsipulinvartta 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl punainen chili 2 rkl rypsiöljyä 240 g (1 pkt) nyhtökauraa 200 g vihreitä papuja - 3
Sekoita vesi, maissitärkkelys, soija ja seesamiöljy keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja viimeistele seesamisiemenillä.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä 2 rkl maissitärkkelystä 4 rkl soijakastiketta 2 tl seesamiöljyä 2 rkl seesaminsiemeniä
Ravintosisältö
442
Energiaa kcal
1852
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
442
Energiaa kcal
1852
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
46,8 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
26,5 g
Proteiinia
3,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 l Vettä, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























