Kiinalainen nyhtökauraspagetti | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kiinalainen nyhtökauraspagetti

Kiinalainen nyhtökauraspagetti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea, maukas ja vähän erilainen pasta syntyy itämaisittain maustetusta nyhtökaurasta ja kiinalaisista mausteista.

Ainekset

200 g
Spagettia
2 l
Vettä
1 tl
Suolaa
4 kpl
Kevätsipulinvartta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
150 - 200 g
Herneitä tai vihreitä papuja
2 rkl
Öljyä
1 kpl
(250 g) nyhtökauraa
2 dl
Vettä
2 rkl
Maissijauhoja
4 rkl
Soijakastiketta
2 tl
Seesamiöljyä
2 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Keitä pastaa suolalla maustetussa vedessä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.

2

Hienonna sipulinvarret ja valkosipulit. Viipaloi chili. Sulata herneet tai pavut. Kuullota valkosipulia ja chiliä kuumassa öljyssä pannulla tai wokissa 2 minuuttia. Lisää nyhtökaura ja herneet/pavut ja paista 3–5 minuuttia niin, että nyhtökaura ruskistuu ja rapeutuu.

3

Sekoita vesi ja maissijauho keskenään. Kaada pannulle ja sekoita. Lisää soija, seesamiöljy ja spagetti. Kiehauta nopeasti. Sekoita sipulinvarret ruokaan ja ripottele seeseminsiemenet päälle.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.4.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1169

279

10,3 g

0,8 g

37,5 g

2,3 g

3,5 g

7,8 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 l Vettä,

1 tl Suolaa,

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

1 kpl (250 g) nyhtökauraa ,

2 dl Vettä,

2 rkl Maissijauhoja,

2 tl Seesamiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli