Kokonainen kukkakaali uunissa
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uunissa kauniin ruskeaksi paahdettu, sisältä mehevä kukkakaali on herkkua. Paahda kokonainen kukkakaali esimerkiksi samassa uunissa hautuvan pataruoan lisukkeeksi.
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) lehtipersiljaa |
| 25 g | margariinia (maidotonta) |
- 1.
Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi. Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.
- 2.
Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.
- 3.
Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
- 4.
Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valele kaalia paketin pohjalle valuneella mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.
Kokonainen kukkakaali uunissa
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Uunissa kauniin ruskeaksi paahdettu, sisältä mehevä kukkakaali on herkkua. Paahda kokonainen kukkakaali esimerkiksi samassa uunissa hautuvan pataruoan lisukkeeksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | (1 kpl) kukkakaali |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sitruuna (luomu) |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 kpl | (ruukkua) lehtipersiljaa |
| 25 g | margariinia (maidotonta) |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi. Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.
Määrä Ainesosa 800 g (1 kpl) kukkakaali - 2
Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (ruukkua) lehtipersiljaa 1 kpl sitruuna (luomu) 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 tl suolaa - 3
Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
- 4
Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valele kaalia paketin pohjalle valuneella mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.
Määrä Ainesosa 25 g margariinia (maidotonta)
Vinkki: Paahda kukkakaalin lehdistä rapeita lastuja. Mausta lehdet kevyesti rypsiöljyllä ja suolaripauksella, ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Ravintosisältö
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
189
Energiaa kcal
792
Energiaa kj
15,5 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,8 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
3,5 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























