Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi (katso vinkki). Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.
Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.
Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valelle kaalia paketin pohjalle valuneella mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.
Vinkki: Paahda kukkakaalin lehdistä rapeita lastuja. Mausta lehdet kevyesti rypsiöljyllä ja suolaripauksella, ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
793
15,5 g
2,0 g
4,8 g
4,5 g
5,3 g
3,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli