Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi (ks. vinkki). Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.
Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.
Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.
Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valelle kaalia pohjalle valuneelle mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.
Vinkki! Paahda kukkakaalin lehdistä rapeita lastuja. Mausta ne kevyesti rypsiöljyllä ja suolaripauksella ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
189
793
15,5 g
2,0 g
4,8 g
4,5 g
5,3 g
3,5 g
0,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli