Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokonainen kukkakaali uunissa

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Uunissa kauniin ruskeaksi paahdettu, sisältä mehevä kukkakaali on herkkua. Paahda kokonainen kukkakaali esimerkiksi samassa uunissa hautuvan pataruoan lisukkeeksi.

Ainekset

800 g
(1 kpl) kukkakaali
1/2 dl
rypsiöljyä
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
25 g
margariinia (maidotonta)

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Poista kukkakaalista lehdet. Säästä ja paahda ne halutessasi ruoan lisukkeeksi (ks. vinkki). Laita kukkakaali ison folioarkin päälle kantapuoli alaspäin.

800 g
(1 kpl) kukkakaali
2

Hienonna lehtipersilja. Pese sitruuna kuumalla vedellä. Raasta sitruunasta kuori ja purista 2 rkl mehua. Sekoita puolet persiljasilpusta, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu öljyyn. Lisää paprikajauhe, mustapippuri ja suola. Sivele mausteöljy kukkakaalin pintaan.

1/2 kpl
(ruukkua) lehtipersiljaa
1 kpl
sitruuna (luomu)
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Kääri folio löyhästi kukkakaalin ympärille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 1 tunti.

4

Ota kukkakaali pois uunissa. Avaa foliopaketti. Valelle kaalia pohjalle valuneelle mausteöljyllä. Lisää margariini lastuina päälle. Kypsennä kukkakaalia vielä ilman foliota 15–30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin ruskea.

Vinkki! Paahda kukkakaalin lehdistä rapeita lastuja. Mausta ne kevyesti rypsiöljyllä ja suolaripauksella ja paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.10.2022
|
Muokattu: 9.10.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

189

793

15,5 g

2,0 g

4,8 g

4,5 g

5,3 g

3,5 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli