Kokonaisina paahdetut valkosipulit

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

60 min (josta 10 min aktiivista)

Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkokonaista valkosipulia
1 rklvoita tai rypsiöljyä
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita tai rypsiöljyä
    4 kplkokonaista valkosipulia
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

  3. 3

    Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
6.3.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä