Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.
Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
129
31
2,8 g
1,8 g
0,8 g
—
—
0,5 g
0,1 g
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli