Kokonaisina paahdetut valkosipulit
60 min (josta 10 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.
| 4 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1 rkl | voita tai rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.
- 2.
Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
- 3.
Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.
Kokonaisina paahdetut valkosipulit
arvosana5/5
60 min (josta 10 min aktiivista)
Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1 rkl | voita tai rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita tai rypsiöljyä 4 kpl kokonaista valkosipulia 1/4 tl suolaa - 2
Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
- 3
Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.
Ravintosisältö
31
Energiaa kcal
129
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
31
Energiaa kcal
129
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
—
Kuituja
0,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












