Kokonaisina paahdetut valkosipulit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kokonaisina paahdetut valkosipulit
Play

Kokonaisina paahdetut valkosipulit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valkosipuli paahtuu uunissa pehmeäksi, meheväksi ja miedon makuiseksi. Soseuta tahnaksi leivälle tai lisää kastikkeisiin ja keittoihin. Paahdettu valkosipuli on ihana lisä myös perunamuusissa.

Ainekset

4 kpl
kokonaista valkosipulia
1 rkl
voita tai rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Leikkaa kokonaisten valkosipulien yläosasta noin 1 cm pois niin, että kynsien kärjet paljastuvat. Laita valkosipulit leikkauspinta ylöspäin uunipellille. Voitele pinnat voilla tai öljyllä, mausta suolalla.

1 rkl
voita tai rypsiöljyä
4 kpl
kokonaista valkosipulia
1/4 tl
suolaa
2

Paahda valkosipuleita uunissa 30–40 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.

3

Purista paahtuneet valkosipulinkynnet kuoristaan kulhoon. Tarjoa sellaisenaan tai haarukalla soseutettuna.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 6.3.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

129

31

2,8 g

1,8 g

0,8 g

0,5 g

0,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli