Kotipasta - Yhteishyvä

Kotipasta

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

KÄSIN SEKOITETTAVA TAIKINA:

3 kpl
Huoneenlämpöistä munaa
5 dl
Vehnäjauhoja
1 - 2 rkl
Vettä tai öljyä huoneenlämpöisenä

KONEELLA SEKOITETTAVA TAIKINA:

4 kpl
Munaa
8 3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 - 3 rkl
Vettä
1 tl
Suolaa

LISÄKSI:

100 g
Pekonikuutioita
Nippu persiljaa
2 - 3 kpl
Aurinkokuivattua tomaattia
Pala kesäkurpitsaa
Mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita käsinvalmistettava pastataikina haarukalla ensin sekaisin ja sitten käsin leipomalaudalla vaivaten. Taikinan on oltava kostean pehmeää. Lisää vettä tai öljyä tarpeen mukaan.Sekoita koneella valmistettava taikina hitaasti vatkaamatta ja liikaa vaivaamatta. Taikina on valmis, kun se on sileää. Lisää vettä tarpeen mukaan.Anna taikinan levätä kelmussa hetki ja kauli se sitten paloina ohuiksi levyiksi ja leikkaa nauhoiksi veitsellä, taikinapyörällä tai pastakoneella ohjeen mukaan. Kuivata nauhoja puolisen tuntia pyyhkeen päällä tuolinkarmilla tai leivinpöydällä. Keitä pasta suolalla maustetussa runsaassa vedessä kypsäksi ja valuta.Sulata sillä aikaa pekonikuutiot kattilassa. Lisää silputtu persilja ja viipaloidut tomaatit sekä kesäkurpitsa. Mausta. Hauduta seos kannen alla kypsäksi ja sekoita valutettuun kuumaan pastaan. Tarjoa heti juustoraasteen kanssa

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 23.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa