Kurkumalla terästetty pinaatti-munapannu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kurkumalla terästetty pinaatti-munapannu

Kurkumalla terästetty pinaatti-munapannu

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Annosta
Fork and knife
3 Annosta
Helppo ja terveellinen pinaatti-munapannu raikastetaan raejuustolla. Jos valmistat munakkaan suurella pannulla, riittää siitä kevyeksi lounaaksi kahdelle. Voit paistaa munakkaan myös blinipannuissa, jolloin saat neljä pienempää annosta esimerkiksi brunssille.

Ainekset

200 g
(2 rs) tuoretta baby-pinaattia
1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
raastettua kurkumaa
2 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
4
kananmunaa
200 g
(1 prk) raejuustoa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
200 g
(2 rs) tuoretta baby-pinaattia
2 rkl
raastettua kurkumaa
2

Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.

2 rkl
rypsiöljyä
3

Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.

4
kananmunaa
200 g
(1 prk) raejuustoa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria

Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.2.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

621

149

10,3 g

1,3 g

2,0 g

2,0 g

1,0 g

12,0 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

pieni sipuli,

valkosipulinkynttä,

kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli