Kurkumalla terästetty pinaatti-munapannu

arvosana4/5

(1)arvio
2 Annosta

15 min

Helppo ja terveellinen pinaatti-munapannu raikastetaan raejuustolla. Jos valmistat munakkaan suurella pannulla, riittää siitä kevyeksi lounaaksi kahdelle. Voit paistaa munakkaan myös blinipannuissa, jolloin saat neljä pienempää annosta esimerkiksi brunssille.

Ainekset (2 annosta)

MääräAinesosa
200 g(2 rs) tuoretta baby-pinaattia
1 kplpieni sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklraastettua kurkumaa
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
4 kplkananmunaa
200 g(1 prk) raejuustoa
1/3 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.

    MääräAinesosa
    1 kplpieni sipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    200 g(2 rs) tuoretta baby-pinaattia
    2 rklraastettua kurkumaa
  2. 2

    Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    200 g(1 prk) raejuustoa
    1/3 tlrouhittua mustapippuria

Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
18.2.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä