Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.
Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
149
621
10,3 g
1,3 g
2,0 g
2,0 g
1,0 g
12,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pieni sipuli,
valkosipulinkynttä,
kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli