Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.
Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
621
149
10,3 g
1,3 g
2,0 g
2,0 g
1,0 g
12,0 g
0,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
pieni sipuli,
valkosipulinkynttä,
kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli