Kurkumalla terästetty pinaatti-munapannu
15 min

Nappaa talteen!
Helppo ja terveellinen pinaatti-munapannu raikastetaan raejuustolla. Jos valmistat munakkaan suurella pannulla, riittää siitä kevyeksi lounaaksi kahdelle. Voit paistaa munakkaan myös blinipannuissa, jolloin saat neljä pienempää annosta esimerkiksi brunssille.
| 200 g | (2 rs) tuoretta baby-pinaattia |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | raastettua kurkumaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
- 2.
Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.
- 3.
Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Helppo ja terveellinen pinaatti-munapannu raikastetaan raejuustolla. Jos valmistat munakkaan suurella pannulla, riittää siitä kevyeksi lounaaksi kahdelle. Voit paistaa munakkaan myös blinipannuissa, jolloin saat neljä pienempää annosta esimerkiksi brunssille.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (2 rs) tuoretta baby-pinaattia |
| 1 kpl | pieni sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | raastettua kurkumaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1/3 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Huuhtele pinaatti. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta kurkuma raastimen pienimmällä terällä.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 200 g (2 rs) tuoretta baby-pinaattia 2 rkl raastettua kurkumaa - 2
Kuullota sipulit öljyssä suurella pannulla. Lisää pinaatti ja paista sekoitellen pari minuuttia. Lisää kurkumaraaste ja suola. Paista vielä minuutti.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 3
Tee pinaattipaistokseen neljä koloa kananmunia varten. Riko kananmunat lasiin yksitellen ja kaada pannulle. Peitä pannu kannella ja anna kananmunien hyytyä pari minuuttia. Lusikoi raejuustoa päälle ja viimeistele mustapippurilla. Tarjoa ruisleivän kanssa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 200 g (1 prk) raejuustoa 1/3 tl rouhittua mustapippuria
Vinkki: Kurkuman keltainen väri tarttuu tiukasti käsiin, joten käytä kertakäyttökäsineitä kurkumaa käsitellessäsi.
Ravintosisältö
664
Energiaa kcal
2775
Energiaa kj
45,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
664
Energiaa kcal
2775
Energiaa kj
45,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
6,5 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
59,0 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























