Kymmenen minuutin lihawokki

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Lihasuikaleista ja parsakaalista tehty wokki valmistuu pikavauhtia kauppareissun jälkeen.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gnaudan minuuttisuikaleita
300 gparsakaalia
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
2 tlsrirachaa
1 rklsoijakastiketta
1 tlsiirappia
1/4 tlsuolaa
3 rklhienonnettua ruohosipulia
2 rklseesaminsiemeniä
keitettyä riisiä

Valmistus

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanlaittoa. Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuori sipulit. Suikaloi sipuli ja hienonna valkosipuli.

    MääräAinesosa
    300 gnaudan minuuttisuikaleita
    300 gparsakaalia
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa, lisää sipulit ja parsakaali. Paista sekoitellen 3 minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää 1 rkl öljyä ja lihasuikaleet pannuun, paista 2–3 minuuttia. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Sekoita kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Ripottele ruohosipuli ja seesaminsiemenet pinnalle. Tarjoa riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklöljyä
    2 tlsrirachaa
    1 rklsoijakastiketta
    1 tlsiirappia
    1/4 tlsuolaa
    3 rklhienonnettua ruohosipulia
    2 rklseesaminsiemeniä
    keitettyä riisiä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Keitettyä riisiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä