Lämmin perunasalaatti ja paistetut ahvenet
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kirkas perunasalaatti on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Sekoita hunajainen maustekastike kuumiin perunoihin, sillä lämmin perunasalaatti imee itseensä herkullisesti makuja. Paista salaatin kaveriksi mehukkaat ahvenfileet.
| Perunasalaatti | |
|---|---|
| 800 g | (8-10 kpl) perunaa (yleisperuna) |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) |
| Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 6 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Paistetut ahvenfileet | |
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| (tilliä hienonnettuna) | |
- 1.
Pese ja leikkaa perunat 4−6 osaan. Keitä vedessä napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja siirrä perunat kulhoon. Hienonna tilli ja valuta kaprikset.
- 2.
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää kastike, tilli ja kaprikset perunoiden joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
- 3.
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista fileet pannulla 1−2 minuuttia per puoli tai kunnes kala on kypsää. Halutessasi viimeistele fileet tillillä. Tarjoa perunasalaatin kanssa.
Lämmin perunasalaatti ja paistetut ahvenet
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Kirkas perunasalaatti on helppo ja nopea arkiruoka, joka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä. Sekoita hunajainen maustekastike kuumiin perunoihin, sillä lämmin perunasalaatti imee itseensä herkullisesti makuja. Paista salaatin kaveriksi mehukkaat ahvenfileet.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Perunasalaatti | |
| 800 g | (8-10 kpl) perunaa (yleisperuna) |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 35 g | (1 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) |
Kastike | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 6 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Paistetut ahvenfileet | |
| 600 g | ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | voita |
| (tilliä hienonnettuna) | |
Valmistus
- 1
Pese ja leikkaa perunat 4−6 osaan. Keitä vedessä napakan kypsiksi. Kaada vesi pois ja siirrä perunat kulhoon. Hienonna tilli ja valuta kaprikset.
Määrä Ainesosa 800 g (8-10 kpl) perunaa (yleisperuna) 1/2 ruukkua tilliä 35 g (1 prk 57/35 g) kapriksia (pieniä) - 2
Kuori ja raasta valkosipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää kastike, tilli ja kaprikset perunoiden joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 6 rkl rypsiöljyä 2 rkl sitruunanmehua 2 tl sinappia 1 tl hunajaa 1/2 tl suolaa - 3
Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Vaahdon laskettua paista fileet pannulla 1−2 minuuttia per puoli tai kunnes kala on kypsää. Halutessasi viimeistele fileet tillillä. Tarjoa perunasalaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 600 g ahvenfileitä (nahattomia ja ruodottomia) 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl voita (tilliä hienonnettuna)
Ravintosisältö
516
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
516
Energiaa kcal
2161
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
31,5 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, (tilliä hienonnettuna).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























