Lämmin purjo-perunalisäke
4 Annosta
|15 min

Nappaa talteen!
| 700 g | keitettyjä perunoita |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 4 rkl | hienonnettua persiljaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | dijonsinappia |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Pilko perunat. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuumenna öljy isossa pannussaa tai muurikassa. Lisää joukkoon perunat ja kääntele, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon purjosuikaleet. Sammuta lämpö ja lisää joukkoon kaprikset, persiljat ja keskenään sekoitetut kastikeainekset. Kääntele sekaisin ja tarjoa lämpimänä.
Lämmin purjo-perunalisäke
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | keitettyjä perunoita |
| 1/2 kpl | purjosipulia |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 rkl | kapriksia |
| 4 rkl | hienonnettua persiljaa |
Kastike | |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | dijonsinappia |
| 1 tl | kuivattua rakuunaa |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Pilko perunat. Huuhtele purjo hyvin ja suikaloi se. Kuumenna öljy isossa pannussaa tai muurikassa. Lisää joukkoon perunat ja kääntele, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää joukkoon purjosuikaleet. Sammuta lämpö ja lisää joukkoon kaprikset, persiljat ja keskenään sekoitetut kastikeainekset. Kääntele sekaisin ja tarjoa lämpimänä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|Päivitetty: 26.9.2025





