![Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/2prcuVxLAytlgcRA4tu8EH/d984d7f47f457ffdee4da64097e1affd/lempe__n_tulinen_satsuma-uunibroileri_riisipedill___netti.jpg?fit=fill&h=900&q=75&w=1600)
Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä
Ainekset
Mausteliemi
Riisipeti
Pinnalle
Jogurttikastike
Valmistus
Purista kahden satsuman mehu ja kaada kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää puolet sitruunanmehusta (noin 2 rkl) ja puolet sitruunankuoriraasteesta satsumanmehun joukkoon. Säästä loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste jogurttikastiketta varten.
Sekoita chilitahna, soijakastike, hunaja, mustapippuri ja vesi satsuma- ja sitruunamehun joukkoon.
Levitä riisi uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja lado broilerin paistileikkeet päälle. Kaada lopuksi mausteliemi vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Valmista kastike. Sekoita loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste, hunaja, mustapippuri sekä suola jogurtin sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Kuori ja viipaloi pinnalle tulevat satsumat noin 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja asettele satsumaviipaleet pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia.
Tarjoa satsumabroileri jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Koko perheelle maistuvan aterian saat käyttämällä Sambal Oelek -chilitahnaa puoli ruokalusikkaa. Koristele uunibroileri hienonnetulla korianterilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
616
2578
21,5 g
7,3 g
63,5 g
12,5 g
3,0 g
36,5 g
3,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli