Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä
60 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Satsumien mehevöittämässä kana-riisivuoassa on tuulahdus Aasian makumaailmaa ja sopivasti chilin tuomaa lämpöä. Vuoan kanssa tarjottava jogurttikastike valmistuu näppärästi broilerin kypsentyessä uunissa.
| Mausteliemi | |
|---|---|
| 2 kpl | satsumaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 dl | vettä |
| Riisipeti | |
| 3 dl | jasmiiniriisiä |
| 450 - 600 g | broilerin paistileikkeitä (1 pkt) |
| Pinnalle | |
| 2 kpl | satsumaa |
| Jogurttikastike | |
| 200 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Purista kahden satsuman mehu ja kaada kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää puolet sitruunanmehusta (noin 2 rkl) ja puolet sitruunankuoriraasteesta satsumanmehun joukkoon. Säästä loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste jogurttikastiketta varten.
- 2.
Sekoita chilitahna, soijakastike, hunaja, mustapippuri ja vesi satsuma- ja sitruunamehun joukkoon.
- 3.
Levitä riisi uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja lado broilerin paistileikkeet päälle. Kaada lopuksi mausteliemi vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- 4.
Valmista kastike. Sekoita loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste, hunaja, mustapippuri sekä suola jogurtin sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 5.
Kuori ja viipaloi pinnalle tulevat satsumat noin 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja asettele satsumaviipaleet pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia.
- 6.
Tarjoa satsumabroileri jogurttikastikkeen kanssa.
Lempeän tulinen satsuma-uunibroileri riisipedillä
arvosana4/5
60 min (josta 20 min aktiivista)
Satsumien mehevöittämässä kana-riisivuoassa on tuulahdus Aasian makumaailmaa ja sopivasti chilin tuomaa lämpöä. Vuoan kanssa tarjottava jogurttikastike valmistuu näppärästi broilerin kypsentyessä uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Mausteliemi | |
| 2 kpl | satsumaa |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 rkl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | hunajaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 dl | vettä |
Riisipeti | |
| 3 dl | jasmiiniriisiä |
| 450 - 600 g | broilerin paistileikkeitä (1 pkt) |
Pinnalle | |
| 2 kpl | satsumaa |
Jogurttikastike | |
| 200 g | turkkilaista jogurttia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Purista kahden satsuman mehu ja kaada kulhoon. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Lisää puolet sitruunanmehusta (noin 2 rkl) ja puolet sitruunankuoriraasteesta satsumanmehun joukkoon. Säästä loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste jogurttikastiketta varten.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruunaa 2 kpl satsumaa - 2
Sekoita chilitahna, soijakastike, hunaja, mustapippuri ja vesi satsuma- ja sitruunamehun joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa 1/2 tl mustapippuria 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 3 dl vettä 2 tl hunajaa - 3
Levitä riisi uunivuokaan (vetoisuus noin 3 l) ja lado broilerin paistileikkeet päälle. Kaada lopuksi mausteliemi vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 450 - 600 g broilerin paistileikkeitä (1 pkt) 3 dl jasmiiniriisiä - 4
Valmista kastike. Sekoita loppu sitruunanmehu ja -kuoriraaste, hunaja, mustapippuri sekä suola jogurtin sekaan. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 200 g turkkilaista jogurttia 1/2 kpl sitruunaa 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 tl hunajaa - 5
Kuori ja viipaloi pinnalle tulevat satsumat noin 0,5 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ota vuoka uunista ja asettele satsumaviipaleet pinnalle. Jatka kypsentämistä uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 kpl satsumaa - 6
Tarjoa satsumabroileri jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Koko perheelle maistuvan aterian saat käyttämällä Sambal Oelek -chilitahnaa puoli ruokalusikkaa. Koristele uunibroileri hienonnetulla korianterilla.
Ravintosisältö
596
Energiaa kcal
2493
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
596
Energiaa kcal
2493
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
5,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,5 g
Hiilihydraatteja
13,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
37,3 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























