Linssi-kasvispata
30 min

Nappaa talteen!
Linsseistä ja kasviksista valmistuu edullinen pataruoka koko perheelle. Helppo linssi-kasvispata maustetaan kurkumalla ja garam masalalla. Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä riisiä.
| 50 g | pala purjoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 300 g | kukkakaalia |
| 1 dl | punaisia linssejä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 tl | garam masala -mausteseosta |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria |
- 1.
Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja kuorittu valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
- 2.
Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
- 3.
Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.
Linsseistä ja kasviksista valmistuu edullinen pataruoka koko perheelle. Helppo linssi-kasvispata maustetaan kurkumalla ja garam masalalla. Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä riisiä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 50 g | pala purjoa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 100 g | porkkanaa |
| 200 g | lanttua |
| 300 g | kukkakaalia |
| 1 dl | punaisia linssejä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 tl | garam masala -mausteseosta |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja kuorittu valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
Määrä Ainesosa 50 g pala purjoa 1 kpl valkosipulinkynsi 100 g porkkanaa 200 g lanttua 1 dl punaisia linssejä 300 g kukkakaalia - 2
Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1 tl kurkumaa 1 tl garam masala -mausteseosta 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 1 dl vettä 1/2 tl suolaa rouhittua mustapippuria - 3
Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.
Keittoaika riippuu kasvisten koosta ja linssien määrästä.
Ravintosisältö
169
Energiaa kcal
707
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
169
Energiaa kcal
707
Energiaa kj
4,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























