
Linssi-kasvispata
Ainekset
Valmistus
Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja kuorittu valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.
Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.
Keittoaika riippuu kasvisten koosta ja linssien määrästä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
169
707
4,5 g
0,3 g
20,5 g
10,8 g
7,3 g
7,5 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli