Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Linssi-kasvispata

Linssi-kasvispata

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Linsseistä ja kasviksista valmistuu edullinen pataruoka koko perheelle. Helppo linssi-kasvispata maustetaan kurkumalla ja garam masalalla. Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä riisiä.

Ainekset

50 g
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
100 g
Porkkanaa
200 g
Lanttua
300 g
Kukkakaalia
1 dl
Punaisia linssejä
1 rkl
Rypsiöljyä
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Garam masala -mausteseosta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
1 - 3 dl
Vettä
1/2 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.

Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.

Keittoaika riippuu kasvisten koosta ja linssien määrästä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.9.2012
Muokattu: 29.9.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.