Linssi-kasvispata

arvosana4/5

(3)arviota
4 Annosta

30 min

Linsseistä ja kasviksista valmistuu edullinen pataruoka koko perheelle. Helppo linssi-kasvispata maustetaan kurkumalla ja garam masalalla. Tarjoa lisäksi halutessasi keitettyä riisiä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
50 gpala purjoa
1 kplvalkosipulinkynsi
100 gporkkanaa
200 glanttua
300 gkukkakaalia
1 dlpunaisia linssejä
1 rklrypsiöljyä
1 tlkurkumaa
1 tlgaram masala -mausteseosta
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
1 dlvettä
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise ja pese purjo. Hienonna purjo ja kuorittu valkosipulinkynsi. Kuori porkkana ja lanttu. Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi. Huuhtele ja valuta linssit.

    MääräAinesosa
    50 gpala purjoa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    100 gporkkanaa
    200 glanttua
    1 dlpunaisia linssejä
    300 gkukkakaalia
  2. 2

    Kuumenna öljy, kurkuma ja garam masala kattilassa. Lisää purjo ja valkosipuli. Sekoita hetki. Lisää loput kasvikset ja linssit ja kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska, 1 dl vettä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    1 tlkurkumaa
    1 tlgaram masala -mausteseosta
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1 dlvettä
    1/2 tlsuolaa
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Keitä useasti sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarkista linssien ja kasvisten kypsyys maistamalla. Lisää tarvittaessa vettä puoli desiä kerrallaan.

Keittoaika riippuu kasvisten koosta ja linssien määrästä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä