Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Lohko isot luumut ja puolita pienet.
Laita luumut uunivuokaan. Purista päälle sitruunan mehu ja mausta luumut fariinisokerilla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista muruseos. Sulata rasva kattilassa. Lisää kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauhot ja kardemumma. Levitä muruseos luumujen päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tarjoa paistos vaniljakastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
415
1738
18,9 g
7,3 g
53,3 g
35,4 g
4,6 g
4,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli