Luumu-kauramurupaistos

Arvostele resepti
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Rapealla kauramurulla kuorrutettu luumupaistos on sukua kaura-omenapaistokselle. Hauduta luumut pehmeiksi ja lorauta kruunuksi tilkka vaniljakastiketta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgluumuja
1 kplsitruuna
4 rklfariinisokeria

Muruseos

150 gmargariinia
4 dlkaurahiutaleita
1 1/2 dlfariinisokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 tlkardemummaa

Lisäksi

2 1/2 dl(1 prk) vaniljakastiketta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Lohko isot luumut ja puolita pienet.

    MääräAinesosa
    1 kgluumuja
  2. 2

    Laita luumut uunivuokaan. Purista päälle sitruunan mehu ja mausta luumut fariinisokerilla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruuna
    4 rklfariinisokeria
  3. 3

    Valmista muruseos. Sulata rasva kattilassa. Lisää kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauhot ja kardemumma. Levitä muruseos luumujen päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    4 dlkaurahiutaleita
    1 1/2 dlfariinisokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlkardemummaa
  4. 4

    Tarjoa paistos vaniljakastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) vaniljakastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä