Säädä uuni 200 asteeseen. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Lohko isot luumut ja puolita pienet.
Laita luumut uunivuokaan. Purista päälle sitruunan mehu ja mausta luumut fariinisokerilla. Kypsennä uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista muruseos. Sulata rasva kattilassa. Lisää kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauhot ja kardemumma. Levitä muruseos luumujen päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tarjoa paistos vaniljakastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1615
386
17,0 g
6,1 g
50,5 g
32,6 g
4,6 g
3,9 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2,5 dl (1 prk) vaniljakastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli