Luumuchutney
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Keitä luumuista helppo suloisen mausteinen ja hehkuvan purppurainen chutney eli hapanimelä hilloke esimerkiksi pihvien lisukkeeksi.
| 700 g | (1 rs) luumuja |
| 2 kpl | omenaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 3/4 tl | suolaa |
- 1.
Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.
- 2.
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl) ja purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.
Luumuchutney
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)
Keitä luumuista helppo suloisen mausteinen ja hehkuvan purppurainen chutney eli hapanimelä hilloke esimerkiksi pihvien lisukkeeksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | (1 rs) luumuja |
| 2 kpl | omenaa |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | kanelia |
| 3/4 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.
Määrä Ainesosa 3/4 tl suolaa 1/2 tl kanelia 1 dl sokeria 1/2 dl omenaviinietikkaa 2 cm pala inkivääriä 1 kpl pieni punasipuli 2 kpl omenaa 700 g (1 rs) luumuja - 2
Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl) ja purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.
Vinkki: Chutney maistuu paistetun lihan, kuten porsaanlehtipihvien ja makkaran lisukkeena, mutta sitä kannattaa kokeilla myös juustojen seuralaisena.
Vinkki: Chutney säilyy lasitölkeissä usean kuukauden ja muovirasiassa muutaman viikon.
Ravintosisältö
105
Energiaa kcal
440
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
105
Energiaa kcal
440
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
21,8 g
Hiilihydraatteja
21,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























