Luumuchutney

arvosana5/5

(2)arviota
8 Desilitraa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Keitä luumuista helppo suloisen mausteinen ja hehkuvan purppurainen chutney eli hapanimelä hilloke esimerkiksi pihvien lisukkeeksi.

Ainekset

MääräAinesosa
700 g(1 rs) luumuja
2 kplomenaa
1 kplpieni punasipuli
2 cmpala inkivääriä
1/2 dlomenaviinietikkaa
1 dlsokeria
1/2 tlkanelia
3/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele hedelmät, poista kivet ja siemenkodat. Paloittele hedelmät kattilaan. Kuori ja hienonna joukkoon sipuli sekä inkivääri. Lisää loput ainekset. Kuumenna koko ajan sekoittaen, keitä sitten alhaisella lämmöllä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes hedelmät ovat napakan pehmeitä.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    1/2 tlkanelia
    1 dlsokeria
    1/2 dlomenaviinietikkaa
    2 cmpala inkivääriä
    1 kplpieni punasipuli
    2 kplomenaa
    700 g(1 rs) luumuja
  2. 2

    Puhdista ja kuumenna tiiviskantiset lasipurkit (vetoisuus yhteensä 8 dl) ja purkita chutney kuumana. Sulje kannet, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa. Anna makujen tasaantua vähintään 3–4 tuntia.

Vinkki: Chutney maistuu paistetun lihan, kuten porsaanlehtipihvien ja makkaran lisukkeena, mutta sitä kannattaa kokeilla myös juustojen seuralaisena.

Vinkki: Chutney säilyy lasitölkeissä usean kuukauden ja muovirasiassa muutaman viikon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä