Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli voissa kattilassa. Lisää viini, vesi, pippurit, laakerinlehdet ja suola. Kiehauta.
Huuhtele kala ja varmista, että kidukset on poistettu. Leikkaa kala ruotoineen ja päineen muutamaan osaan. Nosta palat liemeen ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto pois. Hauduta kalaa miedolla lämmöllä kannen alla 10−15 minuuttia. Nosta kypsät kalapalat kattilasta ja anna jäähtyä käsittelylämpöisiksi. Perkaa kala sormin ruodottomaksi ja leikkaa suupaloiksi.
Siivilöi keitinliemi ja kaada takaisin kattilaan. Kuumenna. Sekoita kerma ja vehnäjauhot hyvin keskenään. Vatkaa suurus ohuena nauhana liemeen. Keitä lientä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 5 minuuttia.
Lisää kalapalat liemeen ja kuumenna. Mausta sitruunanmehulla. Hienonna tilli ja ripottele pinnalle. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
338
1413
13,5 g
7,8 g
9,0 g
5,3 g
0,5 g
40,3 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 kpl maustepippuria,
3 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli