Marinoidut parsat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoidut parsat

???
Marinoidut parsat on keväinen klassikkoherkku. Varaa parsoille noin kaksi tuntia marinoitumisaikaa. Tarjoa esimerkiksi salaattien ja piiraiden kanssa kevään juhlapöydässä tai kala- tai liha-aterian lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Nippu parsaa
1 dl
Öljyä
1/2 dl
Balsamiviinietikkaa
2 rkl
Sitruunanmehua
4/5 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 1/2 rkl
Silputtua basilikaa
1 1/2 rkl
Silputtua persiljaa

Näin teet

1

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 10 minuuttia.

Valuta parsat hyvin. Sekoita öljyyn etikka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.

Silppua päälle persiljaa ja basilikaa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 15.5.2019