Marinoidut parsat | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Marinoidut parsat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Marinoidut parsat on keväinen klassikkoherkku. Varaa parsoille noin kaksi tuntia marinoitumisaikaa. Tarjoa esimerkiksi salaattien ja piiraiden kanssa kevään juhlapöydässä tai kala- tai liha-aterian lisäkkeenä.

Ainekset

1 kpl
Nippu parsaa
1 dl
Öljyä
1/2 dl
Balsamiviinietikkaa
2 rkl
Sitruunanmehua
4/5 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 1/2 rkl
Silputtua basilikaa
1 1/2 rkl
Silputtua persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 10 minuuttia.

Valuta parsat hyvin. Sekoita öljyyn etikka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.

Silppua päälle persiljaa ja basilikaa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.