Marinoidut parsat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Marinoidut parsat on keväinen klassikkoherkku. Varaa parsoille noin kaksi tuntia marinoitumisaikaa. Tarjoa esimerkiksi salaattien ja piiraiden kanssa kevään juhlapöydässä tai kala- tai liha-aterian lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplnippu parsaa
1 dlöljyä
1/2 dlbalsamiviinietikkaa
2 rklsitruunanmehua
4/5 tlsuolaa
mustapippuria
1 1/2 rklsilputtua basilikaa
1 1/2 rklsilputtua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori parsat ja leikkaa niistä puumainen, kova tyvi pois. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi, noin 10 minuuttia.

    Valuta parsat hyvin. Sekoita öljyyn etikka, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kaada liemi parsojen päälle. Anna maustua noin 2 tuntia jääkaapissa.

    Silppua päälle persiljaa ja basilikaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025