Marinoitu pähkinächeddar

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Purkita juustosta, pähkinöistä ja karpaloista oikea herkkujen herkku. Marinadiksi riittää oliiviöljy ja mausteiksi oregano ja pippuri.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
160 gcheddarjuustoa
1 dlsaksanpähkinöitä
1/2 dlkuivattuja karpaloita
2 tloreganoa
1 tlkokonaisia mustapippureita
2 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Paloittele tai murra juusto suupaloiksi. Lado ne saksanpähkinöiden, karpaloiden ja mausteiden kanssa kerroksittain lasipurkkiin.

    MääräAinesosa
    160 gcheddarjuustoa
    1 dlsaksanpähkinöitä
    1/2 dlkuivattuja karpaloita
    2 tloreganoa
    1 tlkokonaisia mustapippureita
  2. 2

    Kaada purkkiin sen verran öljyä, että ainekset peittyvät. Anna juuston maustua jääkaapissa vähintään 1 vrk ennen syömistä.

    MääräAinesosa
    2 dloliiviöljyä

Huom! Oliiviöljy jähmettyy kylmässä mutta notkistuu, kun otat herkkupurkin huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
13.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä