Marinoitu pähkinächeddar | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marinoitu pähkinächeddar

Marinoitu pähkinächeddar

timer-icon15 min
Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Purkita juustosta, pähkinöistä ja karpaloista oikea herkkujen herkku. Marinadiksi riittää oliiviöljy ja mausteiksi oregano ja pippuri.

Ainekset

160 g
Cheddarjuustoa
1 dl
Saksanpähkinöitä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
2 tl
Oreganoa
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
2 dl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele tai murra juusto suupaloiksi. Lado ne saksanpähkinöiden, karpaloiden ja mausteiden kanssa kerroksittain lasipurkkiin.

160 g
Cheddarjuustoa
1 dl
Saksanpähkinöitä
1/2 dl
Kuivattuja karpaloita
2 tl
Oreganoa
1 tl
Kokonaisia mustapippureita
2

Kaada purkkiin sen verran öljyä, että ainekset peittyvät. Anna juuston maustua jääkaapissa vähintään 1 vrk ennen syömistä.

2 dl
Oliiviöljyä

Huom! Oliiviöljy jähmettyy kylmässä mutta notkistuu, kun otat herkkupurkin huoneenlämpöön noin 15 minuutiksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

11215

2679

275,0 g

61,0 g

3,0 g

3,0 g

12,0 g

50,0 g

1,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Oreganoa,

1 tl Kokonaisia mustapippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli