Maukas kasvislasagne
Ainekset
Kasvikset
Tomaattikastike
Valkokastike
Lisäksi
Valmistus
Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja tomaatit. Putsaa sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset ja sienet pieniksi kuutioiksi.
Ruskista munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet pannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Paista paprika ja tomaatit pehmeäksi. Yhdistä kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia.
Tee valkokastike. Lämmitä maito mikrossa. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot kierrevatkaimella. Kuumenna kunnes jauhot alkavat kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada lämmin maito nauhana kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella koko ajan kattilan pohjaa myöten.
Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää laakerinlehdet ja kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita juustoraaste vähän kerrallaan joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.
Kokoa lasagne uunivuokaan (22 cm x 26 cm). Lusikoi vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää lasagnelevyjä, paistettuja kasviksia, basilikan lehtiä ja valkokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
251
1052
15,3 g
6,8 g
13,4 g
9,9 g
3,0 g
8,5 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä,
0,25 tl muskottipähkinää,
12 kpl lasagnelevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli