Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maukas kasvislasagne

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Mehevä kasvislasagne on täynnä makua.  Kasviksiin paistetaan väriä ennen lasagnen kokoamista, kastikkeet maustetaan hyvin ja pinta viimeistellään juustoraasteella.

Ainekset

Kasvikset

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
1 kpl
paprika
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 rs) herkkusieniä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Tomaattikastike

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
390 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
valkoviiniä
2 tl
oreganoa
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Valkokastike

50 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
2 kpl
laakerinlehteä
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta
1/4 tl
muskottipähkinää

Lisäksi

12 kpl
lasagnelevyjä
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta
1 kpl
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja tomaatit. Putsaa sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset ja sienet pieniksi kuutioiksi.

1 kpl
kesäkurpitsa
1 kpl
munakoiso
1 kpl
paprika
250 g
(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g
(1 rs) herkkusieniä
2

Ruskista munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet pannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Paista paprika ja tomaatit pehmeäksi. Yhdistä kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla.

2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia.

1 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä
390 g
(1 prk) tomaattimurskaa
2 dl
valkoviiniä
2 tl
oreganoa
2 tl
sokeria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Tee valkokastike. Lämmitä maito mikrossa. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot kierrevatkaimella. Kuumenna kunnes jauhot alkavat kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada lämmin maito nauhana kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella koko ajan kattilan pohjaa myöten.

5 dl
maitoa
50 g
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5

Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää laakerinlehdet ja kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita juustoraaste vähän kerrallaan joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.

2 kpl
laakerinlehteä
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta
1/4 tl
muskottipähkinää
6

Kokoa lasagne uunivuokaan (22 cm x 26 cm). Lusikoi vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää lasagnelevyjä, paistettuja kasviksia, basilikan lehtiä ja valkokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja ripottele juustoraaste pinnalle.

12 kpl
lasagnelevyjä
1 kpl
ruukku basilikaa
75 g
(1/2 ps) juustoraastetta
7

Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 17.3.2023
|
Muokattu: 17.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

251

1052

15,3 g

6,8 g

13,4 g

9,9 g

3,0 g

8,5 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä,

0,25 tl muskottipähkinää,

12 kpl lasagnelevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli