Maukas kasvislasagne

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Mehevä kasvislasagne on täynnä makua. Kasviksiin paistetaan väriä ennen lasagnen kokoamista, kastikkeet maustetaan hyvin ja pinta viimeistellään juustoraasteella.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Kasvikset

1 kplkesäkurpitsa
1 kplmunakoiso
1 kplpaprika
250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
200 g(1 rs) herkkusieniä
2 rklrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Tomaattikastike

1 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
390 g(1 prk) tomaattimurskaa
2 dlvalkoviiniä
2 tloreganoa
2 tlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valkokastike

50 gvoita
3 rklvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
2 kpllaakerinlehteä
75 g (1/2 ps) juustoraastetta
1/4 tlmuskottipähkinää

Lisäksi

12 kpllasagnelevyjä
75 g(1/2 ps) juustoraastetta
1 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja tomaatit. Putsaa sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset ja sienet pieniksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplmunakoiso
    1 kplpaprika
    250 g(1 rs) kirsikkatomaatteja
    200 g(1 rs) herkkusieniä
  2. 2

    Ruskista munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet pannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Paista paprika ja tomaatit pehmeäksi. Yhdistä kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    3 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklrypsiöljyä
    390 g(1 prk) tomaattimurskaa
    2 dlvalkoviiniä
    2 tloreganoa
    2 tlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Tee valkokastike. Lämmitä maito mikrossa. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot kierrevatkaimella. Kuumenna kunnes jauhot alkavat kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada lämmin maito nauhana kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella koko ajan kattilan pohjaa myöten.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    50 gvoita
    3 rklvehnäjauhoja
  5. 5

    Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää laakerinlehdet ja kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita juustoraaste vähän kerrallaan joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.

    MääräAinesosa
    2 kpllaakerinlehteä
    75 g (1/2 ps) juustoraastetta
    1/4 tlmuskottipähkinää
  6. 6

    Kokoa lasagne uunivuokaan (22 cm x 26 cm). Lusikoi vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää lasagnelevyjä, paistettuja kasviksia, basilikan lehtiä ja valkokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja ripottele juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    12 kpllasagnelevyjä
    1 kplruukku basilikaa
    75 g(1/2 ps) juustoraastetta
  7. 7

    Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, 0.25 tl muskottipähkinää, 12 kpl lasagnelevyjä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Reetta Pasanen
17.3.2023
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä