Maukas kasvislasagne
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä kasvislasagne on täynnä makua. Kasviksiin paistetaan väriä ennen lasagnen kokoamista, kastikkeet maustetaan hyvin ja pinta viimeistellään juustoraasteella.
| Kasvikset | |
|---|---|
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Tomaattikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 tl | oreganoa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Valkokastike | |
| 50 g | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
| Lisäksi | |
| 12 kpl | lasagnelevyjä |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja tomaatit. Putsaa sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset ja sienet pieniksi kuutioiksi.
- 2.
Ruskista munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet pannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Paista paprika ja tomaatit pehmeäksi. Yhdistä kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia.
- 4.
Tee valkokastike. Lämmitä maito mikrossa. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot kierrevatkaimella. Kuumenna kunnes jauhot alkavat kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada lämmin maito nauhana kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella koko ajan kattilan pohjaa myöten.
- 5.
Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää laakerinlehdet ja kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita juustoraaste vähän kerrallaan joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.
- 6.
Kokoa lasagne uunivuokaan (22 cm x 26 cm). Lusikoi vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää lasagnelevyjä, paistettuja kasviksia, basilikan lehtiä ja valkokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja ripottele juustoraaste pinnalle.
- 7.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Maukas kasvislasagne
Mehevä kasvislasagne on täynnä makua. Kasviksiin paistetaan väriä ennen lasagnen kokoamista, kastikkeet maustetaan hyvin ja pinta viimeistellään juustoraasteella.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kasvikset | |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1 kpl | munakoiso |
| 1 kpl | paprika |
| 250 g | (1 rs) kirsikkatomaatteja |
| 200 g | (1 rs) herkkusieniä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Tomaattikastike | |
| 1 kpl | sipuli |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 390 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 2 tl | oreganoa |
| 2 tl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valkokastike | |
| 50 g | voita |
| 3 rkl | vehnäjauhoja |
| 5 dl | maitoa |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
| 1/4 tl | muskottipähkinää |
Lisäksi | |
| 12 kpl | lasagnelevyjä |
| 75 g | (1/2 ps) juustoraastetta |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa, munakoiso, paprika ja tomaatit. Putsaa sienet tarvittaessa. Pilko kasvikset ja sienet pieniksi kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 1 kpl kesäkurpitsa 1 kpl munakoiso 1 kpl paprika 250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja 200 g (1 rs) herkkusieniä - 2
Ruskista munakoiso, kesäkurpitsa ja sienet pannulla öljyssä. Siirrä sivuun. Paista paprika ja tomaatit pehmeäksi. Yhdistä kasvikset ja mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Tee tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, viini ja mausteet. Anna kiehua 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 3 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 390 g (1 prk) tomaattimurskaa 2 dl valkoviiniä 2 tl oreganoa 2 tl sokeria 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Tee valkokastike. Lämmitä maito mikrossa. Sulata voi pienessä kattilassa ja sekoita joukkoon jauhot kierrevatkaimella. Kuumenna kunnes jauhot alkavat kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä ja kaada lämmin maito nauhana kattilaan. Sekoita kierrevatkaimella koko ajan kattilan pohjaa myöten.
Määrä Ainesosa 5 dl maitoa 50 g voita 3 rkl vehnäjauhoja - 5
Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää laakerinlehdet ja kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes kastike paksuuntuu. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita juustoraaste vähän kerrallaan joukkoon. Mausta muskottipähkinällä.
Määrä Ainesosa 2 kpl laakerinlehteä 75 g (1/2 ps) juustoraastetta 1/4 tl muskottipähkinää - 6
Kokoa lasagne uunivuokaan (22 cm x 26 cm). Lusikoi vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja lisää lasagnelevyjä, paistettuja kasviksia, basilikan lehtiä ja valkokastiketta kerroksittain. Jätä päällimmäiseksi kerros valkokastiketta ja ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 12 kpl lasagnelevyjä 1 kpl ruukku basilikaa 75 g (1/2 ps) juustoraastetta - 7
Paista 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Ravintosisältö
251
Energiaa kcal
1052
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
251
Energiaa kcal
1052
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,4 g
Hiilihydraatteja
9,9 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä, 0.25 tl muskottipähkinää, 12 kpl lasagnelevyjä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























