Maukas lammaspata - Yhteishyvä

Maukas lammaspata

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Pakastettu luuton lammaspaisti
4 - 6 kpl
Valkosipulin kynttä
1 rkl
Öljyä
1 1/2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Rosmariinia
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Sipuli
1 dl
Vettä
1 kpl
Säilyketomaatteja

Näin teet

1

Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat, valkosipuliviipaleet sekä kuorittu ja lohkottu sipuli. Sekoita joukkoon vesi ja tomaatit. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa