Mehevä uunikirjolohi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä uunikirjolohi

Mehevä uunikirjolohi

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kypsennä kokonainen uunikirjolohi miedossa lämmössä, niin kalan rasva pysyy sisällä ja mausta tulee täyteläinen. Tarjoa lohi perunoiden ja appelsiinilla maustetun kermaviilikastikkeen kera.

Ainekset

1 - 1 1/2 kg
perattu kirjolohi
2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
1 rkl
rypsiöljyä

appelsiini-kermaviilikastike

1 kpl
appelsiini
200 g
(1 prk) kermaviiliä
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
ruukkua basilikaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pyyhi kirjolohi sisältä ja päältä paperilla. Leikkaa kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Laita lohi leivinpaperille uunipellille.

1 - 1 1/2 kg
perattu kirjolohi
2

Mausta kala sisäpuolelta 1 tl:lla suolaa ja pippurilla. Viipaloi sitruuna. Täytä kala puolilla sitruunaviipaleista ja tillin varsilla.

2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
1 kpl
sitruuna
1
ruukku tilliä
3

Sipaise kalan pinta öljyllä ja ripottele päälle loppu suola. Levitä pinnalle loput sitruunaviipaleet. Anna kalan maustua huoneenlämmössä ½ tuntia. Säädä uuni 150 asteeseen.

1 rkl
rypsiöljyä
4

Kypsennä kirjolohta uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys kalan selkäevän kohdalta. Kala on kypsää, kun evä irtoaa kevyesti nykäisemällä ja liha on läpikuultamatonta.

5

Valmista kastike. Pese appelsiini ja raasta 1 tl kuorta. Purista hedelmästä 3 rkl mehua. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Tarjoa uunikirjolohi kermaviilikastikkeen ja esimerkiksi keitettyjen perunoiden kanssa.

1/2 tl
ruukkua basilikaa hienonnettuna
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
1 kpl
appelsiini
200 g
(1 prk) kermaviiliä
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 6.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2057

491

32,8 g

9,0 g

5,3 g

5,3 g

1,3 g

42,3 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli