Meksikolainen pata

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Meksikolainen pata on karjalanpaisti uudella tavalla! Tomaattinen ja mausteinen lihapata saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gkarjalanpaistilihoja
1 kpliso sipuli
2 kplporkkanaa
2 rklrypsiöljyä
2 tljuustokuminaa
1 tlpaprikajauhetta
400 g(1 prk) tomaattimurskaa
4 dlvettä
2 rkltomaattisosetta
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklfariinisokeria
1 tlsambal oelek -chilitahnaa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
230 g(1 prk. á 380/230 g) kidneypapuja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipuli.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
    2 kplporkkanaa
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Ruskista lihat öljyssä padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, valkosipuli ja mausteet.

    MääräAinesosa
    600 gkarjalanpaistilihoja
    2 rklrypsiöljyä
    2 tljuustokuminaa
    1 tlpaprikajauhetta
    400 g(1 prk) tomaattimurskaa
    4 dlvettä
    2 rkltomaattisosetta
    1 rklfariinisokeria
    1 tlsambal oelek -chilitahnaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Peitä pata kannella ja anna padan kypsyä 175-asteisessa uunissa 2,5 tuntia.

  4. 4

    Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta vielä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    230 g(1 prk. á 380/230 g) kidneypapuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattisosetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä