Meksikolainen pata - Yhteishyvä

Meksikolainen pata

???
Mausta karjalanpaistiliha uudella tavalla. Monikäyttöisestä lihasta syntyy maukas meksikolainen pata, joka saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.
Jaa Somessa

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(420/240 g) kidneypapuja

Näin teet

1

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Ruskista lihat padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.

Anna padan kypsyä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Huuhtele pavut ja lisää loppuvaiheessa pataan. Kuumenna.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g27 g
Proteiinia21 g128 g
Rasvaa30 g181 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1575 9449
Energiaa kcal376 2257

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 4 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja5 g27 g
Proteiinia21 g128 g
Rasvaa30 g181 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj1575 9449
Energiaa kcal376 2257

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Juustokuminaa

  • 1 tl Paprikajauhetta

  • 4 dl Vettä

  • 2 rkl Tomaattisosetta

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Sambal oelek -chilitahnaa

  • 1 tl Suolaa

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.