Meksikolainen pata
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Meksikolainen pata on karjalanpaisti uudella tavalla! Tomaattinen ja mausteinen lihapata saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.
| 600 g | karjalanpaistilihoja |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 230 g | (1 prk. á 380/230 g) kidneypapuja |
- 1.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
- 2.
Ruskista lihat öljyssä padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, valkosipuli ja mausteet.
- 3.
Peitä pata kannella ja anna padan kypsyä 175-asteisessa uunissa 2,5 tuntia.
- 4.
Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta vielä 30 minuuttia.
Meksikolainen pata
Meksikolainen pata on karjalanpaisti uudella tavalla! Tomaattinen ja mausteinen lihapata saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | karjalanpaistilihoja |
| 1 kpl | iso sipuli |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juustokuminaa |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 400 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 4 dl | vettä |
| 2 rkl | tomaattisosetta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 1 tl | sambal oelek -chilitahnaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 230 g | (1 prk. á 380/230 g) kidneypapuja |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso sipuli 2 kpl porkkanaa 2 kpl valkosipulinkynttä - 2
Ruskista lihat öljyssä padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, valkosipuli ja mausteet.
Määrä Ainesosa 600 g karjalanpaistilihoja 2 rkl rypsiöljyä 2 tl juustokuminaa 1 tl paprikajauhetta 400 g (1 prk) tomaattimurskaa 4 dl vettä 2 rkl tomaattisosetta 1 rkl fariinisokeria 1 tl sambal oelek -chilitahnaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Peitä pata kannella ja anna padan kypsyä 175-asteisessa uunissa 2,5 tuntia.
- 4
Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pataan. Jatka kypsennystä ilman kantta vielä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 230 g (1 prk. á 380/230 g) kidneypapuja
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
21,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
27,0 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,3 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
21,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























