Meksikolainen pata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meksikolainen pata

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta karjalanpaistiliha uudella tavalla. Monikäyttöisestä lihasta syntyy maukas meksikolainen pata, joka saa lisää ruokaisuutta kidneypavuista.

Ainekset

700 g
Karjalanpaistilihaa
1 kpl
Iso sipuli
2 kpl
Porkkanaa
2 rkl
Öljyä
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Paprikajauhetta
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
4 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Sambal oelek -chilitahnaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(420/240 g) kidneypapuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Ruskista lihat padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.

Anna padan kypsyä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Huuhtele pavut ja lisää loppuvaiheessa pataan. Kuumenna.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.10.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1575

376

30,2 g

11,0 g

4,5 g

3,3 g

1,3 g

21,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Juustokuminaa,

1 tl Paprikajauhetta,

4 dl Vettä,

2 rkl Tomaattisosetta,

Valkosipulinkynttä,

1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli