Meksikolainen pata
Ainekset
Valmistus
Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Ruskista lihat padassa. Lisää juustokumina ja paprikajauhe sekä sipulit ja porkkanat. Kääntele hetki. Lisää tomaattimurska. Huuhtele purkki vedellä ja kaada vesi pataan. Lisää tomaattisose, murskatut valkosipulinkynnet ja mausteet.
Anna padan kypsyä 150-asteisessa uunissa 1,5 tuntia. Huuhtele pavut ja lisää loppuvaiheessa pataan. Kuumenna.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
378
1583
30,2 g
11,0 g
4,8 g
3,5 g
1,3 g
21,5 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Juustokuminaa,
1 tl Paprikajauhetta,
4 dl Vettä,
2 rkl Tomaattisosetta,
Valkosipulinkynttä,
1 tl Sambal oelek -chilitahnaa,
1 tl Suolaa,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli