Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste, mausteseos ja kananmuna. Anna seoksen turvota hetki.
Sekoita joukkoon jauheliha ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä taikinasta pihvejä.
Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista salsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko pienen pieniksi paloiksi. Sekoita paprikakuutiot hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa lisäkkeeksi pihveille.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1522
364
24,8 g
9,8 g
13,3 g
4,0 g
2,0 g
21,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Parmesaaniraastetta,
3 rkl Texmex-mausteseosta,
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
Öljyä,
1 - 2 rkl Hienonnettua basilikaa,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli