Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Meksikolaiset jauhelihapihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
200 g
Paseerattua tomaattia
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Parmesaaniraastetta
3 rkl
Texmex-mausteseosta
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

Öljyä

Paprikasalsa

1 kpl
Paprika
1 - 2 rkl
Hienonnettua basilikaa
1 tl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste, mausteseos ja kananmuna. Anna seoksen turvota hetki.

Sekoita joukkoon jauheliha ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä taikinasta pihvejä.

Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista salsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko pienen pieniksi paloiksi. Sekoita paprikakuutiot hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa lisäkkeeksi pihveille.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1522

24,8 g

9,8 g

13,3 g

4,0 g

2,0 g

21,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

3 rkl Texmex-mausteseosta,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä,

1 - 2 rkl Hienonnettua basilikaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli