Meksikolaiset jauhelihapihvit | Pihvit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Meksikolaiset jauhelihapihvit

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
200 g
Paseerattua tomaattia
1 dl
Korppujauhoja
1 dl
Parmesaaniraastetta
3 rkl
Texmex-mausteseosta
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Valkosipulinkynsi
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

paistamiseen

Öljyä

paprikasalsa

1 kpl
Paprika
1 - 2 rkl
Hienonnettua basilikaa
1 tl
Oliiviöljyä
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kaada paseerattu tomaatti kulhoon ja sekoita joukkoon korppujauhot, parmesaaniraaste, mausteseos ja kananmuna. Anna seoksen turvota hetki.

Sekoita joukkoon jauheliha ja mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, suolalla ja pippurilla. Muotoile kostutetuilla käsillä taikinasta pihvejä.

Paista pihvit pannulla öljyssä kypsiksi tai kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Valmista salsa. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenkota ja pilko pienen pieniksi paloiksi. Sekoita paprikakuutiot hienonnetun basilikan, oliiviöljyn ja mausteiden kanssa lisäkkeeksi pihveille.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.12.2013
Muokattu: 1.8.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1522

364

24,8 g

9,8 g

13,3 g

4,0 g

2,0 g

21,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Parmesaaniraastetta,

3 rkl Texmex-mausteseosta,

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Öljyä,

1 - 2 rkl Hienonnettua basilikaa,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli