Moussaka

arvosana4/5

(5)arviota
6 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Moussaka tehdään munakoisosta, jauhelihasta ja juustokastikkeesta. Mehevä kreikkalainen uuniruoka on täydellinen valinta viikonloppuun!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
800 g(3 kpl) munakoisoa
2 kplsipulia
3 kpltomaattia
1 rklrypsiöljyä
400 gjauhelihaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
ripaus kanelia
70 g(1 prk) tomaattipyreetä

Juustokastike

25 gmargariinia tai voita
3 rklvehnäjauhoja
5 dlmaitoa
1/4 tlmuskottipähkinää
150 g(1 pss) juustoraastetta

Lisäksi

1 dlöljyä
rosmariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.

    MääräAinesosa
    800 g(3 kpl) munakoisoa
    2 kplsipulia
    3 kpltomaattia
  2. 2

    Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit ja tomaattipyree. Anna seoksen kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    ripaus kanelia
    70 g(1 prk) tomaattipyreetä
  3. 3

    Juustokastiketta varten sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kuohahtaa. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä, ja mausta kastike muskottipähkinällä.

    MääräAinesosa
    25 gmargariinia tai voita
    3 rklvehnäjauhoja
    5 dlmaitoa
    1/4 tlmuskottipähkinää
  4. 4

    Paahda munakoisoviipaleita useassa erässä öljyssä pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat ovat saaneet hiukan väriä. Voitele uunivuoka ja lado munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta kerroksittain vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 dlöljyä
  5. 5

    Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi rosmariinilla.

    MääräAinesosa
    150 g(1 pss) juustoraastetta
    rosmariinia

Vinkki: Myös kesäkurpitsa sopii moussakaan. Korvaa esimerkiksi puolet munakoisosta kesäkurpitsalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus kanelia, 0.25 tl muskottipähkinää, rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä