Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.
Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit ja tomaattipyree. Anna seoksen kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia.
Juustokastiketta varten sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kuohahtaa. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä, ja mausta kastike halutessasi muskottipähkinällä.
Paahda munakoisoviipaleita useassa erässä öljyssä pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat ovat saaneet hiukan väriä. Voitele uunivuoka ja lado munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta kerroksittain vuokaan.
Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi rosmariinilla tai persiljalla.
Myös kesäkurpitsa sopii moussakaan. Korvaa esimerkiksi puolet munakoisosta kesäkurpitsalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
454
1902
33,0 g
7,7 g
14,8 g
10,7 g
4,3 g
22,7 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus kanelia,
0,25 tl muskottipähkinää (halutessasi),
(rosmariinia tai persiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli