Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Moussaka

Moussaka

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevä kreikkalainen moussaka tehdään munakoisosta, jauhelihasta ja juustokastikkeesta. Täyteläinen uuniruoka on täydellinen valinta viikonloppuun!

Ainekset

800 g
(3 kpl) munakoisoa
2 kpl
sipulia
3 kpl
Tomaattia
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
ripaus kanelia
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä

Juustokastike

25 g
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/4 tl
muskottipähkinää
150 g
(1 pss) juustoraastetta

Lisäksi

1 dl
öljyä
rosmariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele munakoisot ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.

800 g
(3 kpl) munakoisoa
2 kpl
sipulia
3 kpl
Tomaattia
2

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit ja tomaattipyree. Anna seoksen kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
ripaus kanelia
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
3

Juustokastiketta varten sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kuohahtaa. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Keitä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila pois levyltä, ja mausta kastike muskottipähkinällä.

25 g
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/4 tl
muskottipähkinää
4

Paahda munakoisoviipaleita useassa erässä öljyssä pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat ovat saaneet hiukan väriä. Voitele uunivuoka ja lado munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta kerroksittain vuokaan.

1 dl
öljyä
5

Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi rosmariinilla.

150 g
(1 pss) juustoraastetta
rosmariinia

Vinkki: Myös kesäkurpitsa sopii moussakaan. Korvaa esimerkiksi puolet munakoisosta kesäkurpitsalla.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 31.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

458

1917

33,0 g

7,7 g

15,5 g

10,8 g

4,5 g

22,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus kanelia,

0,25 tl muskottipähkinää,

rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli