Moussaka | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Moussaka

Moussaka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevä kreikkalainen moussaka tehdään munakoisosta, jauhelihasta ja juustokastikkeesta. Helposti valmistuva täyteläinen uuniruoka maistuu koko perheelle.

Ainekset

800 g
(3 kpl) munakoisoa
2 kpl
sipulia
3 kpl
Tomaattia
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
ripaus kanelia
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä

juustokastike

25 g
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/4 tl
muskottipähkinää (halutessasi)
150 g
(1 pss) juustoraastetta

lisäksi

1 dl
öljyä
(rosmariinia tai persiljaa)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi tomaatit.

800 g
(3 kpl) munakoisoa
2 kpl
sipulia
3 kpl
Tomaattia
2

Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja ripauksella kanelia. Kun kosteus on haihtunut ja liha ruskistunut, lisää tomaatit ja tomaattipyree. Anna seoksen kiehua kannen alla hiljalleen noin 15 minuuttia.

400 g
Jauhelihaa
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
ripaus kanelia
70 g
(1 prk) tomaattipyreetä
3

Juustokastiketta varten sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kuohahtaa. Laske lieden lämpöä, lisää maito hitaasti ohuena nauhana ja sekoita hyvin koko ajan, etteivät jauhot paakkuunnu. Keitä noin 5 minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä, ja mausta kastike halutessasi muskottipähkinällä.

25 g
margariinia tai voita
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
1/4 tl
muskottipähkinää (halutessasi)
4

Paahda munakoisoviipaleita useassa erässä öljyssä pannulla molemmin puolin, kunnes pinnat ovat saaneet hiukan väriä. Voitele uunivuoka ja lado munakoisoviipaleita ja jauhelihakastiketta kerroksittain vuokaan.

1 dl
öljyä
5

Sekoita juustoraaste hieman jäähtyneeseen maitokastikkeeseen ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna tasaantua hetki ennen tarjoamista. Viimeistele halutessasi rosmariinilla tai persiljalla.

150 g
(1 pss) juustoraastetta
(rosmariinia tai persiljaa)

Myös kesäkurpitsa sopii moussakaan. Korvaa esimerkiksi puolet munakoisosta kesäkurpitsalla.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.5.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1902

454

33,0 g

7,7 g

14,8 g

10,7 g

4,3 g

22,7 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus kanelia,

0,25 tl muskottipähkinää (halutessasi),

(rosmariinia tai persiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli