Muikkukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Muikkukeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 l
Vettä
1 tl
Suolaa
6 - 8 kpl
Perunaa
1 - 2 kpl
Sipulia varsineen
6 - 8 kpl
Maustepippuria
1 - 2 kpl
Porkkanaa halutessasi
1 - 2 rkl
Ruisjauhoja
14 - 15 kpl
Muikkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Perkaa muikut niin, että katkaiset päät ja poistat sisälmykset. Huuhtele ja kuivaa kalat. Mittaa kattilaan vesi ja suola. Kuori siihen perunat ja lohko ne pieniksi. Lisää lohkotut sipulit ja paloitellut porkkanat sekä pippurit. Keitä perunat puolikypsiksi. Lisää liemeen ripottaen ja samalla vatkaten ruisjauhot. Jatka keittämistä kunnes perunat ovat melkein kypsiä. Lisää kalat perunoiden päälle ja kypsennä nekin. Silppua keittoon lopuksi sipulin vartta. Tarjoa lisänä hapanleipää tai perunapiirakoita ja voita.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.