Muikkukeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Maukas kirkaslieminen muikkukeitto valmistuu näppärästi kokonaisista muikuista ja tuoreista, valmiiksi kuorituista keittojuureksista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gperunoita (kiinteä lajike)
300 g(1 pkt) tuoreita keittojuureksia
1 rklrypsiöljyä
8 dlvettä
1 rklkalafondia (gluteenitonta)
10 kplmaustepippuria
1/2 kplruukkua tilliä
500 gperattuja muikkuja

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuutioi keittojuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri). Suikaloi keittojuurespakkauksen purjo ja säästä persilja viimeistelyyn.

    MääräAinesosa
    500 gperunoita (kiinteä lajike)
    300 g(1 pkt) tuoreita keittojuureksia
  2. 2

    Kuullota purjo ja juureskuutiot öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon perunat, vesi, fondi ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    8 dlvettä
    1 rklkalafondia (gluteenitonta)
    10 kplmaustepippuria
  3. 3

    Halutessasi poista muikuista päät ja puolita isot. Nosta muikut keiton päälle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

    MääräAinesosa
    500 gperattuja muikkuja
  4. 4

    Hienonna tilli ja persilja. Ripottele yrtit keiton pinnalle.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä

Vinkki: Voit valmistaa keiton myös nahattomasta lohifileestä tai pakasteseitistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl maustepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä