Muikkukeitto
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas kirkaslieminen muikkukeitto valmistuu näppärästi kokonaisista muikuista ja tuoreista, valmiiksi kuorituista keittojuureksista.
| 500 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 300 g | (1 pkt) tuoreita keittojuureksia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 1 rkl | kalafondia (gluteenitonta) |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 500 g | perattuja muikkuja |
- 1.
Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuutioi keittojuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri). Suikaloi keittojuurespakkauksen purjo ja säästä persilja viimeistelyyn.
- 2.
Kuullota purjo ja juureskuutiot öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon perunat, vesi, fondi ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
- 3.
Halutessasi poista muikuista päät ja puolita isot. Nosta muikut keiton päälle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
- 4.
Hienonna tilli ja persilja. Ripottele yrtit keiton pinnalle.
Maukas kirkaslieminen muikkukeitto valmistuu näppärästi kokonaisista muikuista ja tuoreista, valmiiksi kuorituista keittojuureksista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | perunoita (kiinteä lajike) |
| 300 g | (1 pkt) tuoreita keittojuureksia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 1 rkl | kalafondia (gluteenitonta) |
| 10 kpl | maustepippuria |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 500 g | perattuja muikkuja |
Valmistus
- 1
Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuutioi keittojuurekset (porkkana, lanttu, palsternakka ja selleri). Suikaloi keittojuurespakkauksen purjo ja säästä persilja viimeistelyyn.
Määrä Ainesosa 500 g perunoita (kiinteä lajike) 300 g (1 pkt) tuoreita keittojuureksia - 2
Kuullota purjo ja juureskuutiot öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon perunat, vesi, fondi ja pippurit. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 8 dl vettä 1 rkl kalafondia (gluteenitonta) 10 kpl maustepippuria - 3
Halutessasi poista muikuista päät ja puolita isot. Nosta muikut keiton päälle. Hauduta kannen alla noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
Määrä Ainesosa 500 g perattuja muikkuja - 4
Hienonna tilli ja persilja. Ripottele yrtit keiton pinnalle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua tilliä
Vinkki: Voit valmistaa keiton myös nahattomasta lohifileestä tai pakasteseitistä.
Ravintosisältö
275
Energiaa kcal
1150
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
275
Energiaa kcal
1150
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,5 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
26,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 10 kpl maustepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























